Az Adobe bemutatta új DVD műsorkészítő alkalmazását

Az Adobe Systems Incorporated bejelentette professzionális DVD műsorkészítő alkalmazását, az Adobe® EncoreTM DVD-t, amellyel az Adobe digitális videó termékcsaládot bővíti.

Az Adobe Encore DVD programmal a profi videofilmesek, DVD műsorkészítők, és független producerek összetett, többnyelvű DVD-ket készíthetnek egyedülálló interaktív menükkel, több audió sávval és feliratokkal. Az Adobe legújabb videó alkalmazása integrált műsorkészítő környezetet állít össze: kötetlen kreatív tervező felület, és páratlan együttműködés a DVD műsorkészítésben leggyakrabban alkalmazott Adobe Photoshop programmal.

Az Adobe a termékkel először április 7-én, hétfőn, Las Vegasban a National Association of Broadcasters (NAB) kiállításán egy nyitóelőadáson mutatkozik be.

"Az Adobe Encore DVD kaput nyit a videós szakemberek előtt, hogy a komoly DVD-s lehetőségeket kihasználhassák, és videó projektjeiket a fogyasztók és a professzionális felhasználók által is kedvelt formátumban adhassák át," - mondja Bryan Lamkin, az Adobe Systems Digitális Képalkotó és Videó Termékek Első Alelnöke. "Azzal, hogy az Adobe Encore DVD-t integráltuk a műsorkészítő folyamat szempontjából lényeges alkalmazásokkal (Photoshop, Adobe Premiere, és After Effects), olyan kiváló DVD műsorkészítő környezetet hoztunk létre, amellyel ügyfeleink magasabb színvonalon végezhetik munkájukat."

Interaktív menük és tervező eszközök
Az Adobe Encore DVD komplett tervezőeszköz készletet, és egy komoly menüszerkesztőt tartalmaz.

Az Adobe bemutatta új DVD műsorkészítő alkalmazását, ami a bővíti a kreatív lehetőségeket DVD készítés folyamatában. Az Adobe Encore DVD és a Photoshop együttműködésével a felhasználók úgy szerkeszthetnek menüket, hogy a DVD-k menühátterét kitevő Photoshop fájlok rétegeit nem kell egyesíteniük, vagy a képeket újragenerálniuk. A változásokra nem kell várni, egyszerűen vissza lehet vonni azokat, és többórányi gyártási időt takarítanak meg. A fejlett menütervező a Photoshop szövegtervező eszközeihez is hozzáférést biztosít, hogy a szövegeket a projektablakban szerkeszthessük, formázhassuk, és igazíthassuk.

A mozgó, és álló háttereket is tartalmazó, előretervezett menü- és gombstílusok segítségével gyerekjáték az Adobe Encore DVD használata. Az Adobe Encore DVD egyszerű felülete a navigálás tökéletes beállítását biztosítja, aminek segítségével a műsorkészítők DVD-ik lejátszásához profilokat határozhatnak meg. Egy testreszabható gyűjtőpanel segítségével a felhasználók későbbi felhasználás céljából elmenthetik kedvenc gomb- és háttérkialakításaikat. Emellett az Adobe Encore DVD az Adobe Premiere felismert vágópontjaiból automatikusan összeállítja a fejezeteket, végtelenített animált menükészítéshez pedig After Effects AVI fájlokat is képes importálni.

"Kutatásaink azt mutatják, hogy a DVD műsorkészítő piac 391%-os összevont éves növekedési ütemével idén berobban, ezért az Adobe részéről az Adobe Encore DVD bevezetésének időzítése soha nem lehetett volna jobb"- mondja Dr. Jon Peddie, az egyik vezető multimédiás piackutató cég, a Jon Peddie Research elnöke. "Az Adobe úgy pozícionálta magát, hogy a videofilmes szakemberek igényeit a skála mindkét végén kielégítse, gyakorlatilag bárki számára lehetővé téve azt, hogy professzionális DVD-ket készíthessen és írhasson."
Kötetlen gyártási környezet.

Az ismerős Adobe felülettel, és projekt időtengellyel a felhasználók a képeket, hangokat és feliratokat akár 8 hangsávval, és 32 feliratsávval is kombinálhatják. Egy hatásos projektkezelő rendszer révén a felhasználók ellenőrizhetik a projekt struktúráját, adott elemeket leválogathatnak és megkereshetnek, illetve a projekteken globális változtatásokat hajthatnak végre. DVD írás előtt a felhasználók munkájukat az integrált projekt betekintő ablakban megnézve leellenőrizhetik, hogy a navigációs rendszerben nincsenek-e hibás, és árva hivatkozások.

Az Adobe Encore DVD a legmagasabb fokú olvasási kompatibilitást biztosítja az összes írható DVD formátum támogatásával, beleértve a következőket: DVD-R/RW, DVD+R/RW és DVD-RAM. Integrált videó és audió átkódolást is biztosít, amely automatikusan alakítja át a forrás videó fájlt.

© 2003 Adobe Systems Incorporated Minden említett terméknév a megfelelő társaság védjegye. Az Adobe bemutatta új DVD műsorkészítő alkalmazását © 2003 Adobe Systems Incorporated Minden említett terméknév a megfelelő társaság védjegye. MPEG-2, a forrás audió fájlt pedig Dolby Digital formátumúvá. A jobb beállítás érdekében a szakembereknek lehetőségük van a beállításokat saját specifikáció szerint korrigálni.

Árak és beszerzési lehetőségek
Az Adobe Encore DVD for Windows XP az Egyesült Államokban várhatóan 2003. harmadik negyedévében kerül a boltokba.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram