Autodidakta módon tanult videószerkesztés

    Ismerkedj meg Farkas Gáborral, aki a szoftver.hu Facebook oldalunkon vette fel velünk a kapcsolatot és ezt a remek bemutatkozó anyagot küldte el nekünk. Sokaknak kedvet csinálhat Gábor munkája, hiszen csak két éve ismerkedett meg az Adobe After Effects-el, és mindösszesen két hónapja használja a Houdini programot, mellyekkel óriási lelkesedéssel készíti el látványos videóit. "Sok ember Chris Hemsworthért és Scarlett Johanssonért rajong, én pedig azokért akik megteremtik mögéjük azt a közeget amiért érdemes beülnünk a Bosszúállókra."

    "Körülbelül két évvel ezelőtt szükségem volt egy videóra , de nem ismertem senkit aki meg tudta volna szerkeszteni nekem. Megvettem tehát egy viszonylag olcsó de kiváló tudású programot, a PowerDirectort. Megnéztem néhány tutorialt a gyártó honlapján és belekezdtem életem első videójának szerkesztésébe. A munkafolyamat alatt egyre több és több olyan apró, mára már szinte nevetségesen könnyű dologgal ismerkedtem meg mint a szövegek animálása, színkorrekció stb. Mivel érdekelt, hogy bizonyos  animációk hogyan születnek és én hogyan tudnám elkészíteni őket ezért tovább kutakodtam a youtube világában és rátaláltam az After Effects-re. Egy fél év tanulgatás és próbálgatás után már egész tűrhető animációkat tudtam készíteni. Az első tervem az volt, hogy beiratkozom egy iskolába, vagy tanfolyamra, hogy gyorsabban tudjak fejlődni, de a youtube-on millió tutorial van az alapoktól egészen a legnehezebb dolgokig. Én ezeket a tutorialokat nem főképp arra használtam, hogy lemásoljam amit ott látok, hanem, hogy megértsem tulajdonképpen mit is csinálnak benne és, hogy ezeket ,hogyan tudnám más projekteknél alkalmazni.

    Úgy gondolom, hogy ha valaki érdeklődik a VFX után akkor a tanulásban soha nem lesz megállás. Egy idő után elkezdtem azon gondolkozni, hogy filmekben látott jeleneteket hogyan készíthetik. Így találtam rá talán a legjobb, de legnehezebben elsajátítható programra a Houdinire. Ennek a programnak nagy előnye, hogy a tanuló verzió ami tudásban megegyezik a nagy Hollywood-i  stúdiók által használt profi verzióval ingyenesen letölthető a gyártó honlapjáról.  Ehhez a programhoz is van jó néhány tutorial de ezen a ponton ez már nem elég.  Így befizettem magam a Pluralsight-ra ami egy online egyetemnek is nevezhető. Van rajta millió kurzus 100 témakörben, mentorok akik segítenek a tanulásban, fórum stb.  Emellett van egy külön tanárom akivel hetente egyszer új technikákat tanulunk és megoldjuk az aktuális héten felvetődött kérdéseimet.  Szóval itt tartok most. Folyamatos tanulás mellett szeretném a tudásomat olyan szintre fejleszteni ami megállja a helyét akár egy A kategóriás filmben is. Sok ember Chris Hemsworthért és Scarlett Johanssonért rajong, én pedig azokért akik megteremtik mögéjük azt a közeget amiért érdemes beülnünk a Bosszúállókra.

    A legjobb a szakmában számomra Steven Knipping. Ő 6 év alatt jutott el arra a szintre ami számomra még felfoghatatlan, de van még 4 évem."