Autista művészek tesztelték az iPad Pro és az Apple Pencil használatát

  Egy különleges program keretein belül, autista művészek próbálhatták ki, mit is tud az iPad Pro és az Apple Pencil. 
   

   

  Apple-Pencil-666006-Gal-1-Detail.jpg

   

  Az autizmus, vagy ahogy napjainkban hívják, autizmus spektrumzavar egy idegi-fejlődési rendellenességből eredő betegség, Magyarországon becslések szerint százezer embert érint.

  Az autizmussal élő személyek agya másképpen dolgozza fel a külvilágból érkező hatásokat, mint a miénk. Érzékszerveik sokszor túlságosan kifinomultak, vagy éppen ellenkezőleg: nem elég érzékenyek, hogy befogadják a környezet ingereit.  Ismert gyógymódja sajnos nincs, a terápiás lehetőségekkel azonban jelentősen javítható a betegek életminősége.

  Az egész világon a betegségnek szentelt hónap az április és ebből az alkalomból döntött úgy az Apple, hogy össze fog az Art of Autism nevű nonprofit szervezettel, akik az autizmussal élők művészeti tevékenységének ösztönzésével foglalkoznak. Az kezdeményezéssel autista művészeket invitáltak szerte az Egyesült Államokból, hogy tegyék próbára az iPad Pro és az Apple Pencil képességeit.

  A résztvevők arról számoltak be, hogy számukra az volt a legpozitívabb, hogy ugyanúgy megvalósíthatták az elképzeléseiket, mint mikor valódi eszközökkel dolgoznak, sőt, még szabadabban elengedhették fantáziájukat. Sokuk számára az is kiemelése került, hogy míg ezek az eszközök egy kis táskában elférnek, a művész kellékek cipelése sokkal komplikáltabb és nehezebb is számukra.

  Most pedig mutatjuk milyen alkotások születtek:

   

  kep01_Angela-Weddle.jpg

   

  kep02_Ronaldo-Byrd.jpg

   

  kep03_Kimberly-Gerry-Tucker.jpg

   

  kep04_Jalyn-Weston.jpg

   

  kep05_Joel-Anderson.jpg

   

  kep06_Wen-of-Zen.jpg

   

  kep07_David-Idell.jpg

   

  Ha az összes alkotásra kíváncsiak vagytok, kattintsatok a linkre.

  A hitetlenkedők kedvéért összehasonlításra kerültek a művészek eredeti és rajztáblával készített munkái. Látható, hogy az alkotó vonalvezetése, stílusa teljes mértékig megegyezik.
   

  kep00_osszehasonlitas.jpg

   

  A digitális festészet manapság már önálló művészeti ágként van jelen. Ezek a digitális eszközök, lehetővé teszik, hogy amit alkotsz, digitális formában tedd és ennek minden előnyét élvezd a feldolgozástól a magas felbontásban való kinyomtatásig. 

   

  Cintiq-Pro-24_Parasol_8.jpg

   

  Cintiq-Pro-24_Parasol_9.jpg

   

  Ehhez kiváló eszközök például a Wacom rajztáblái, amik alkalmazhatóak grafikus, rajzfilmes és videós munkák kiegészítő eszközeként, illetve lényegesen könnyebb és gyorsabb velük a fénykép szerkesztésnél a képek kijelölése, maszkolása is. A legújabb verziók a Wacom monitoros táblák, ahol a tolltechnika precizitása és dőlésérzékenysége a valóságéval vetekszik.

   

  Forrás: iMagazin, the-art-of-autism.com