Antisocial totemek

  Amikor a közösségi világ 3D-ben kel életre.

  01 nyito.jpg

  Ha az ember stock fotókat keres, akkor már rengeteg ingyenes és fizetős szolgáltató várja, azonban a kínálat így sem mindig kielégítő. Ha kreatív munkához keresünk alapképeket, akkor ritkán érjük be a tipikus stock fotókkal, sokszor valami jobbra van szükségünk. Ezt a hiány hivatott pótolni az Adobe Stock, ahol kifejezetten a kreatív munkához készült alapképekkel találkozhatunk, és ha például éppen ötlethiányban szenvedünk, lehet hogy elég egy kis böngészés, hogy találjunk egy inspiráló képet, ami aztán elindítja a fantáziánkat.

  Mike Campus is az Adobe Stock-ról indult el legújabb projektjének megvalósítására, amely az Antisocial nevet viseli, és nem meglepő módon a közösségi (social) médiát hivatott kiparodizálni, kifejezetten látványos módon. Mike szerint a közösségi média összes nagyobb platformja a visszájára fordult, és ahelyett, hogy valóban közösséget építene, sokkal inkább az elzárkózás és az elszigetelődés irányába taszítja a felhasználókat. Ezt a jelenséget szeretné szimbolizálni az Antisocial sorozatának 5 képével, amelyek a Facebook, az Instagram, a LinkedIn, a Snapchat és a Behance árnyoldalát mutatják be úgy, mintha azok világító reklámtáblák lennének elhagyatott, éjszaka fényébe burkolt ködös parkolókban.

  Az amerikai grafikus, aki egyébként főként 3D modellezéssel foglalkozik, lenyűgöző dolgokat készít világcégek számára, ezt a sorozatát azonban szabadidejében készítette. Az Antisocial képeit CGI-vel kombinálva hozta létre, rengeteg előkészülettel és utómunkával. A munkák alapvetően Adobe Photoshopban készültek, Wacom Intous támogatással, azonban a 3D modellezéshez egyéb szoftvereket is igénybe vett az alkotó.

  A sorozat képei önmagukban is megállják a helyüket szatirikus mondanivalójukkal, az összhatást tekintve pedig kifejezetten egyedi hangulatot árasztanak, és ez teszi igazán hatásossá Mike munkáját.
  Ahogy korábban említettük, az amerikai fiatalembernek rengeteg színvonalas sorozata van, amelyeket megnézhettek, ha ide kattintotok, és ellátogattok a Behance-ra.

  02.jpg

  03.jpg

  04.jpg

  05.jpg

  06.jpg