Android-fejlesztők, ideje Javáról Kotlinra váltani!

  A Kotlin nyelv 2011-ban indult, de már most gyors ütemben kapnak rá a Java-fejlesztők.

  Már a Google is meglátta a fantáziát benne, és az Android kiemelt támogatást élvező programozási nyelvévé emelte. A platform továbbra is támogatja a Javát, de a Google nem kertel, a Kotlin az elsődlegesen ajánlott nyelv. A Kotlint a Jetbrains csapata fejlesztette ki.

  Nem véletlenül vált ennyire népszerűvé a Kotlin, ugyanis modernizálja és pragmatikusabb alapokra helyezi a fejlesztést. Sőt a Javáról való áttérést is alaposan leegyszerűsítették, a kódból ugyanolyan JVM bájtkód készül, a két nyelv pedig tetszőlegesen keverhető is projekteken belül.

  Június 26-án a HWSW egy Kotlin-alapú Android-fejlesztői képzést indít, amely online követhető és 30 órányi tananyaggal várja a résztvevőket – az előadások felvételei bármikor visszanézhetők, így a tanfolyam abszolút nyaralásbarát. A kurzus teljes mértékben gyakorlatorientált, a képzés során számos demó segítségével ismertetik meg a résztvevők az Android-fejlesztést és a Kotlin nyelvet.

  A képzés azoknak ajánlott, akik alapszintű programozói tudással most szeretnének belevágni az Android-fejlesztésbe vagy a Kotlin nyelvet szeretnék megismerni. Természetesen azoknak is érdemes részt venni a képzésen, akik a meglévő Android-fejlesztői tudásukat szeretnék felfrissíteni Kotlin-alapokon!

  A részletes tematikát a HWSW oldalán találod, és itt tudsz jelentkezni is!