Adobe Reader és PDF a szórakoztató elektronikai eszközökre is

Az Adobe bejelentette, hogy az ingyenes Adobe Reader szoftvert és Adobe PDF-et már a Linux platform szórakoztató elektronikai változatához is biztosítja. A terméket elsőként a Sony fogja beépíteni újonnan bejelentett gépkocsi navigációs rendszerébe, a japán piacra szánt Sony HDD AV Navi XYZ sorozatba.

Ezzel a felhasználók az Adobe PDF formátumú információkhoz számítógépes kapcsolat nélkül is hozzáférhetnek. A Linuxon működő szórakoztatóipari termékek felhasználói kihasználhatják az Adobe Reader és az intelligens dokumentum formátum, a PDF lehetőségeit, amely biztosítja, hogy a tartalom a különféle eszközökön pontosan úgy jelenik meg, ahogyan azt szerzője eltervezte.

Az Adobe Reader és a Sony új HDD Navi XYZ sorozatával együtt a fogyasztók autózás közben bármikor és bárhol hozzáférhetnek az Interneten található vagy e-mailben kapott PDF állományokhoz. Ennek eredményeként a felhasználók gépkocsijukban utazva gazdag útikönyv, digitális fénykép és multimédia választékból álló PDF tartalmakat nézegethetnek és kérdezhetnek le.

"A Sony új HDD AV Navi XYZ sorozatával a felhasználók igen változatos internetes tartalmat használhatnak ki az autójukban" - mondja Keiji Kimura, a Sony IT & Mobile Solution Network Company elnöke. "Nagyon örülünk a linuxos Adobe Reader kifejlesztésének, mert segítségével a Sony új navigációs rendszerét használók is nézegethetik az elektronikus dokumentumok szabványának számító PDF állományokat."

"Lelkesen dolgozunk együtt a Sony-val azért, hogy az Adobe Reader jókora fedettségét tovább növeljük, és az Adobe PDF előnyeit egy nyílt platformon is biztosítsuk" - mondja Bruce Chizen, az Adobe elnök-vezérigazgatója.

A Linux szórakoztató elektronikai változatában a PDF tartalmakhoz a felhasználók a PDF állományok megtekintésében és kezelésében meghatározó alkalmazással, az Adobe Reader-rel férnek hozzá. Az Adobe a termékből több, mint fél milliárd példányt terjesztett már idáig. Az ingyenes Adobe Reader számos asztali és mobil eszköz operációs rendszert támogat, így például a Windows®, Mac OS, UNIX®, Linux, Palm OS®, Pocket PC és Symbian OSTM platformokat.

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram