Mindenkinek van egy kreatív típusa, derítsd ki, melyik a Tiéd!

  A The Creative Type egy különleges teszt, amit az Adobe Create Magazine készített, és aminek segítségével te is közelebb kerülhetsz önmagad és a kreativitásod megismeréséhez, és ehhez csupán 15 kérdésre kell válaszolnod!

  Kep_lead.jpeg

   

  Az emberi kreativitás határtalan, ám ahhoz, hogy ez tényleg így legyen, nem árt, ha tudjuk mik az erősségeink. Így ugyanis sokkal inkább fókuszálhatunk arra, amiben tényleg jók vagyunk és kitágíthatjuk a megvalósítás határait. 

  A The Creative Type egy különleges pszichológiai teszt, ami pont azért jött létre, hogy jobban megismerd a saját kreativitásod. A kutatások alapján összeállított kérdések rávilágítanak arra hogyan gondolkodsz, hogyan viselkedsz bizonyos helyzetekben, és hogyan látod a világot. A teszt kitöltése után, a válaszaid által létrejött végeredmény alapján belekerülsz az egyik típusba a 8 közül, illetve egy személyiségleírást is kapsz. Ennek segítségével pedig jobban megértheted a saját motivációidat, és megértheted ezt a természet adta ajándékot, amit kreativitásnak hívnak.

   

  kep2_5.jpg

   

  A tesztet az Adobe Create készítette el, ami egy kreatív embereknek szóló magazin, ahol találkozhatunk alkotók történeteivel, program ismertetőkkel, praktikákkal és trükkökkel. Legfontosabb célja, hogy a felhasználókat tanácsokkal és inspirációval lássa el, és persze bemutassa a kreativitás sokszínűségét. 

  A teszt létrehozásához egy különleges alkotógárdát kovácsolt össze a Create. A kreatív partnercég az Anyways Creative volt, akik feladata a projekt felügyelete és a kreatív munkatársak megtalálása volt. A tartalmat és a személyiségtípusokat Carolyn Gregoire író és kreatív munkatárs állította össze. Fő profilja az emberek elméjének kutatása, publicisztikái jelentek meg már olyan helyeken, mint a Scientific American, a TIME, a Harvard Business Review, a The Huffington Post és a Wired to Create. Az Isabell + Helen tervezte a kreatív videókat, amiket Brendan Baker és Daniel Evans fényképezett, ezeket láthatjuk a kérdések között. Anton Hjertstedt 3D művész a 8 kreatív típus karakter-ábrázolását valósította meg, a weboldal összeállításáért pedig Daniel Powell webdesigner felelt.

   

  Jegyzet 2020-01-13 103156.jpg

  Jegyzet 2020-01-13 103304.jpg

   

  Ahogy a kreativitás, úgy az ember személyisége sem fekete-fehér, éppen ezért ezeket a besorolásokat nem kell véresen komolyan venni. Próbáljunk inkább úgy gondolni rájuk, mint jelzőtáblákra, ami a saját kreativitásunk megtalálása felé irányít minket. Ha te is kiderítenéd, hogy a nyolc típus közül melyik vagy, töltsd ki a tesztet, amit ezen a linken találsz.