A tehetség és a kreativitás kevés, a világnak is tudnia kell, mit alkotsz

  Nikko Gajowniczek fotómanipulációjára a Behance.net oldalán lettünk figyelmesek.

  nyitokep.jpg

  Gajowniczek abszolút kezdőnek mondható a szakmában, Stellar City névre keresztelt munkáját a Behance-nek köszönhetően mégis több mint 17 ezren látták már, és rengeteg elismerő visszajelzéssel, kommenttel illették. Egy fiatal szakmabelinek ez óriási löketet adhat a további fejlődésre, ezért is kiemelten fontos, hogy megosszuk a világgal, amit alkottunk.

   

  De mi is az a Behance? Az Adobe online portfólióoldala, amely nemzetközi szinten fogja össze a kreatív világ képviselőit. Az oldalon nemcsak pályakezdő alkotók, hanem a szakma öregei is bemutatkozhatnak, közzétéve aktuális projektjeiket, valamint megismerkedhetnek a szakmabeliek munkásságával, amit kifogyhatatlan motivációs és inspirációs forrásként használhatnak fel. Tulajdonképpen bármilyen művészeti ágat képviselünk, érdemes csatlakozni a közösséghez, hiszen a Behance-en grafikusok, designerek, képzőművészek, fotósok, építészek is megosztják alkotásaikat, véleményüket és tapasztalataikat.

   

  A Behance ugyan közösségi oldal, de egészen más, mint a Facebook, az Instagram vagy a Twitter. Bár ezeken a felületeken is bárki megoszthatja a munkáját, arra azonban nem feltétlen adnak lehetőséget, hogy a hasonló érdeklődésű embereket célzottan érhessük el. Ha kapcsolatszerzés, self-promotion, és fejlődésre irányuló elhivatottság van bennünk, akkor mindenképpen érdemes regisztrálni, attól függetlenül, mennyire vagyunk jártasak egy-egy területen. A kezdők építő jellegű kritikákkal fejlődhetnek, a haladók pedig mindig újabb kihívások elé állíthatják magukat. A mai világban az internet adta lehetőségeknek köszönhetően a távolságok szinte megszűntek, azonban ennek köszönhetően nagyon nehéz kitűnni a tömegből, de a Behance mégis egy olyan hely, ahol van rá mód, hogy szem előtt legyünk, hiszen a nagyobb cégek is gyakran keresnek grafikusokat ezen a platformon.