A mesterséges intelligencia segítségével születtek újjá világhírű festmények


Ramesh Devasi egy különleges képgeneráló program segítségével sokszor furcsa és bizarr stílusokban alkotta újjá a történelem híres festményeit.


leadkep_71.jpg

 

Ma már az életünk szerves része a Mesterséges Intelligencia. Például az okostelefonjaink kitalálják, milyen szavakat fogunk beütni, igyekszik kijavítani a gépelési hibáinkat, vagy például olyan hirdetéseket ajánl fel nekünk, amiről azt gondolja, érdekelne bennünket. Az AI ott van a telefonunkban képszerkesztők, chatbotok formájában, és szinte észre sem vesszük már, mennyi mindenben hasznunkra válik a hétköznapokban.

De mi történik akkor, ha ennél sokkal nagyobb és összetettebb dologgal bízunk meg, vagyis ha arra kérjük, hogy alkosson? Vajon művészetnek nevezhető egyáltalán egyAI által létrehozott festmény? Ha pedig igen, akkor egy ilyen helyzetben ki a valódi alkotó? A mesterséges intelligencia vagy az ember, aki létrehozta?

 

Picasso.jpg

Mona Lisa vegre nevet.jpg

 

Egy biztos, a mesterséges intelligencia művészeket segítő eszközként zseniálisan funkcionál, és jogos gondolat lehet az is, hogy mindaddig, amíg egy ilyen program nem működik teljesen önállóan, az azt megalkotó embert kell megjelöljük művészként.

Ramesh Devasi most a Dalle2 nevű mesterséges intelligencia alapú programmal generált újra klasszikus híres festményeket. Íme, milyen lenne egy Rembrandt, egy Picasso alkotás vagy a Mona Lisa, ha alkotásaik mesterségesen születnének újjá!

 

Gustav Klimt manapsag.jpg

szemet Rembrandt.jpg

Edvard Munch.jpg

 

További hasonló kreatív alkotásokat itt találsz!

 

(Boredpanda)

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram