A malajziai kultúra népszerűsítése érdekében akolt kreatív montázsokat egy grafikus

  Yongl, mint sokan mások is, a pandémia idején döntött úgy, hogy újfajta alkotásokkal kezd el kísérletezni. Ennek lett eredménye ez a különleges maláj ételeket bemutató sorozat.

  1_15.png

   

  YONGL fotós és vizuális képalkotó művész a malajziai Cyberjayából származik. A pandémia idején döntött úgy, hogy a fotózás mellett digitális alkotóként is folytatja munkáját. Ez olyannyira jól sikerült neki, hogy megkapta az ADOBE DESIGN ACHIEVEMENT díjat.

  Mint tősgyökeres malajziai, mindig is fontos volt számára, hogy öregbítse gyönyörű hazája hírnevét. A világjárvány idején úgy döntött, kicsit jobban beleássa magát országa kultúrájába. Ennek első állomása az volt, hogy végigkóstolta hazája ételkülönlegességeit. Ez a kísérlet vezetett odáig, hogy úgy döntött, az országa népszerűsítése érdekében szeretné ötvözni a grafikai alkotást és a malajziai kultúra sajátosságait.

  “Malajzia egy rejtett gyöngyszem. Mint alkotó, úgy érzem az a küldetésem, hogy erre rávilágítsak, és segítsek a malajziaiaknak felfedezni országunk alulértékelt szépségeit."

  Digitális kollázsainak témáját a helyi ételek újraértelmezése adja.

  “Hiszem, hogy az élet leghétköznapibb dolgai is más megvilágításba helyezhetők, és különleges alkotásokká varázsolhatók.”

   

  kép1_y.jpg

  kep2_y.jpg

  kep3_y.jpg

  kep4_y.jpg

  kep5_y.jpg

   

  További képekért kattints ide!