A kreativitás Cintiq-et terem!

  A Mermay egy egész májusban tartó kihívássorozat volt, melynek keretén belül minden nap egy sellőt kellett megrajzolni valamilyen más elképzelés szerint. A győztes jutalma pedig egy Wacom Cintiq 22 volt, hogy még több lehetősége legyen kreatív ötleteinek megvalósítására.

  A kihívásban részt vett, egy torontói grafikus, Maxine Vee is, akinek mindig is a szenvedélye volt a művészet, legyen szó akár rajzolásról, festésről, vagy bármi másról. A kanadai lány egyébként karaktereket és illusztrációkat készít játékoknak és más ügyfeleknek. Mint utólag kiderült, jó ötlet volt részt vennie a kihívásban:

  Elhatároztam, hogy 2020 májusában én is csatlakozni fogok a Mermay nevű kihíváshoz. Minden nap egy másfajta kinézetű sellőt megrajzolni izgalmas volt és kihívást jelentett, továbbá ezáltal olyan érdekes tanulságokkal gazdagodtam és olyan módszereket sajátítottam el, melyek előremozdították a művészi víziómat és a munkafolyamatomat egyaránt.

   

  2_0.jpeg

   

  Meglepetésemre Tom Bancroft engem választott a Mermay fődíjasának és elképesztően feldobva vettem át a nyereményemet, a Wacom Cintiq 22-t. Hihetetlenül izgatott voltam, mivel mindig is az volt az álmom, hogy egy nagy Cintiq-en rajzolhassak, nemhogy a sajátomon. Amikor megkaptam a tabletet, biztos voltam benne, hogy valami olyat szeretnék alkotni, amelyben megmutatkozik az összes új technika, amit a Mermay-nek köszönhetően tanultam. Mivel ez volt az első alkalom, hogy egy nagy grafikai tableten alkothattam, egy olyan képet akartam készíteni sok kis apró, finom részlettel, amely kitölti a nagy képernyőt. Így született meg a „Star Flower Shop” nevezetű művem.

  A képet nagy részben édesanyám, az ő virágok iránti szeretete és a kertészkedés inspirálta. Egy régimódi, ám elegáns kis virágboltot szerettem volna készíteni, mely keretet alkot az ég körül. Azzal kezdtem, hogy gyorsan és lazán felvázoltam az elképzeléseimet. Figyeltem arra, hogy a vázlat egyszerű maradjon, hogy túl sok részletet ne rajzoljak meg, mivel ezalatt az alkotási szakasz alatt arra akartam összpontosítani, hogy kitaláljam a kompozíciót.

   

  3_5.png

   

  A vázlat elkészítése után nekiláttam különböző világosságú összeállításokkal kísérletezni. Attól függően, hogy milyen színeket választ az ember, mindegyik összeállítás más érzelmeket fog kiváltani abból, aki épp a képet nézi. Azért kísérleteztem annyi fajta palettával, amennyivel csak tudtam, hogy rájöjjek milyen hangulat, hangnem állna jól a képnek. Ha már a kezdeti lépésekben kizárjuk a túl erős fényeket és színösszeállításokat és később egyénileg választjuk meg a használni kívánt színeket, azzal gyorsítani lehet a munkafolyamatot.

   

  44.png

   

  Eredetileg hűvösebb színekkel akartam dolgozni, melyek az éjjeli égbolt kék és lila árnyalataira emlékeztetnek. Azonban, ahogyan más összeállításokat is kipróbáltam, elhatároztam, hogy a meleg és hűvös színek keverékét fogom használni. A melegebb színek új, érdekes elemeket hoztak a képbe, mivel jó kontrasztot teremtenek a kék, csillagos éggel.

   

  5_0.jpg

   

  Az alakzatokhoz a lasso tool-t és a gouache brushes-t használtam. A „gouache” ecsetek közül különösen a finomabbat szerettem használni, mivel ezzel nagyon érdekes ecsetvonásokat lehetett készíteni. Ekkor jöttem rá, hogy a csillagokat és a holdat virágokként fogom beépíteni a kompozícióba: a hullócsillagok fénycsóváját páfránylevelekként alkottam meg, a felhők lettek a hortenziák, a csillagképek pedig lelógó növényekként bújnak meg a képen. Utolsó simításként hozzáadtam még néhány módosító réteget és pár részt kicsit csillogósabbá tettem.

  Rendkívül élveztem ezen a képen dolgozni és már nagyon várom, hogy további képeket is elkészíthessek az új Cintiq tabletemmel.

  Szerintünk abszolút jogosan nyerte Maxine Vee a versenyt. Ti hogy látjátok?