A gyermeki képzelőerő és a Photoshop találkozása

  Állati képmanipulációk egy fiatal francia grafikustól

  A világunk gyönyörű hely, de egy kis Photoshop segítségével még inkább magunkba szívhatunk némi varázslatot a szürke hétköznapokban. Julien Tabet egy húszéves tehetség Franciaországból, aki megkérdőjelezi azt a valóságot, amit már jól ismerünk.

  Fő témájának az állatvilágot választotta, azonban minden esetben egy hatalmas csavarral, ugyanis a képeken szereplő állatok mind-mind szürreális környezetben köszönnek vissza. A zebra csíkjai szárnyra kelnek, a jegesmedvében megláthatjuk a tenger alatti élővilágot, a zsiráf foltjait elsárgult falevélként kapja fel a szél. Ilyen és ehhez hasonló jeleneteket álmodik meg, ami bizonyítja, hogy egy kreatív elme előtt nem igazán állnak akadályok, a digitális művészet területén legalábbis biztosan nem.

  Amellett persze, hogy megálmodja ezeket a dolgokat legalább ilyen fontos a kivitelezés, amiben szintén kevés kivetnivalót találhatunk. Julien láthatóan jól kezeli az Adobe Photoshopot, ráadásul az egyéniségét is bele tudja vinni munkáiba.

  Védjegyévé vált a különös, türkizzel vegyített rózsaszín színvilág, ami még inkább ráerősít a képek álomszerűségére és a gyermeki fantázia újjászületésére. Úgy tűnik, hogy a téma rengeteg embert megfogott, közel 43 ezer követő árulkodik arról, hogy tehetsége és ötletei mennyire figyelemre méltók.

  Julien többek közt az Instagramon osztja meg fotóit, de YouTube-on is aktívan teszi közzé speed edit videóit, melyekből kiderül, hogyan is készülnek a képmanipulációk.

  Ebben például azt mutatja meg, hogyan változott szárnyakká a zebra fekete-fehér csíkos mintázata:

   

  A legjobb képek közt válogatva ezek lettek a kedvenceink:

  07_11.jpg

  06_14.jpg

  05_16.jpg

  04_21.jpg

  03_19.jpg

  01_15.jpg