A digitális jelmezkészítés tudománya – Wacom webinar

  Ahogy egyre fejlődik a technológia, úgy a legtöbb korábban kizárólag a fizikai térben végezhető tevékenységnek megjelenik valamilyen formája az online térben is és nincs ez másként a jelmeztervezéssel sem.

  Míg korábban például egy film lelkes rajongójának kedvenc szereplője ruházatát teljes mértékben a hagyományos módon kellett elkészítenie (annak minden nehézségével együtt), addig ma – a 3D-s nyomtatás és egyéb technológiai újítások terjedésével – már számos szoftver és hardver könnyíti meg a jelmezkészítés folyamatát. A témáról írtunk egy részletes cikket, melyet itt találsz. Az alábbiakban pedig összegyűjtöttük azokat a Wacom webinárokat, melyekben a digitális jelmezkészítés témakörét boncolgatják.

  Ebben a videóban egy csapat grafikus, jelmezkészítő és fotós lépésről lépésre végigveszik a munkafolyamatukat a vázlatkészítéstől, a jelmezhez szükséges különböző formák kivágásán át addig, hogy hogyan lehet elkészíteni akár hihetetlenül bonyolult kinézetű sci-fi fegyvereket is.

   

   

  Ebben a webinárban pedig Gina Dedomenico – a szórakoztatóipar egyik legtevékenyebb és legtehetségesebb jelmeztervezője – megosztja, hogyan lehet valakiből profi művész ezen a területen, hogyan lehet ebben az iparágban talpon maradni és hogyan tudod folyamatosan karban tartani a grafikai készségeidet, fenntartani a kreatív gondolkodásmódodat. Gina Instagram és Facebook oldalán pedig további alkotásait is megtalálod.

   

   

  Ha szívesen böngésznétek a Wacom termékei között, akkor azt itt tehetitek meg.