A csomagolás design ereje

  Egy hústermék a reneszánsz művészet remekeivel? Egy orosz dizájner csomagolásterve születet meg ebből a kombinációból. Egy biztos, a koncepció működik!

  leadkép_hus.jpg

   

  Az idei év is sok újdonságot tartogat a csomagolási design trendek területén. A tervezők folyamatosan tolják ki a határokat a funkcionálisból az esztétikus irányába. Izgalmas trendek jelennek meg a színek, az illusztráció, a formák és más design elemek tekintetében, amelyek együttesen számtalan váratlan grafikai megoldást eredményeznek.

  2021-ben már bizony több kell annál, hogy egy csomagolás jól legyen megtervezve. Ha a gyártók tényleg el akarják érni a fogyasztókat, akkor egy magasabb szintre kell emelni a termék dizájnját. Muszáj, hogy a csomagolás közvetítsen valamit a fogyasztók felé. Ennek azért is fontos a szerepe, mert az online értékesítés során a vásárló nem tudja kézbe venni a terméket. Ezért szükséges, hogy a csomagolások valamilyen üzenetet közvetítsenek, ugyanis ezáltal teremtenek kapcsolatot a vásárlókkal.

  Egy orosz grafikus is ezt a célt tűzte ki, mikor megalkotta egy olasz hústermékgyártó csomagolásterveit. Dmitrij Kultigin a termékeket a reneszánsz művészet remekeivel társította. Az így született dizájn tökéletesen kifejezi a húscsemegék prémium minőségét, hangsúlyozza a gyártó gondos odafigyelését termékei iránt, emellett pedig a gazdag olasz gasztronómia hagyományai előtt is tiszteleg.

  A végeredmény egy letisztult és kifinomult csomagolás, melyben a fehér, fekete, valamint arany színek kombinációja igazán modern látványt eredményez. Alapjukat márványmintás műanyagtálca, valamint ofszetnyomással készült papírfejléc alkotja.

   

  kep1_19.jpg

  kep2_19.jpg

  kep3_10.jpg

  kep4_5.jpg