A 2022-es labdarúgó-világbajnokság a grafikusokat is megihlette!

  A BoyleSports által felkért tervező egyedi mezeket alkotott az országok jelképeinek felhasználásával.

  leadkep_24.png

   

  A labdarugó világbajnokság 10 napon belül véget ér, ám addig még focilázban ég a világ.

  A világbajnokság kezdetének megünneplésére a BoyleSports megbízott egy tervezőt, hogy alkosson különféle mezeket, arra fókuszálva, hogy milyenek is lennének, ha a játékosokat maguk az országok szponzorálnák, nem pedig különböző márkajelzésekkel lennének a sportruházatuk telerakva.

  A 8 illusztráció 3D-s modellekkel és Photoshop segítségével készült, az egyes országok zászlajának színeit és geometriai formáit, nemzeti jelképeit felhasználva inspirációként. 

  „Öröm volt ezen a lenyűgöző projekten dolgozni. A látványtervek megalkotása során nem akartuk csupán a zászlókra támaszkodni. Bár azok szolgáltatták az alapot, egyéb, az országokra jellemző színsémákat, geometriai mintákat, jelképeket is beépítettünk a látványba. Például a walesi mezen látható ívelt piros vonalak a sárkány jelképére utalnak, míg a japán meznél Hokusai hullámait szerettük volna megjeleníteni. A végleges tervek a nemzetek örökségének és kultúrájának sokszínű palettáját sorakoztatja fel. Ráadásul egyből felismerhető, hogy melyik mez melyik országot képviseli. Egy olyan világbajnokságot akartunk elképzelni, ahol saját országaik, nem pedig vállalatok szponzorálják a csapatokat.” - nyilatkozta az alkotó.

   

  francia.jpg

  brazilia.jpg

  anglia.jpg

   

  További hasonló alkotásokat itt találsz!