3D modellezéssel készít valósághű autókat egy német grafikus

  Az utolsó alkatrészig elkészülnek az autó-csodák

  01 nyito.jpg

  A concept autók modellezése már régóta a grafikusok egyik kedvelt projektje, amelyet nem csak szabadidejükben végeznek az alkotók, hanem gyakran a legnagyobb autógyártó cégek is igénybe veszik ezeket a munkákat. A 3D autómodellezés azonban úgy tűnik, hogy nem áll meg itt, hanem tovább fejlődik, legalábbis a most bemutatandó projektben mindenképpen.
  A Glen Johnson névre hallgató, Frankfurtban élő grafikus már jó ideje foglalkozik 3D modellezéssel, a Maxon Cinema 4D használatával, egyik fő projektje pedig egy Mercedes 300SL modell teljes elkészítése a legutolsó csavarig. Ahogyan azt a lentebbi ábrákon is láthatjátok, Johnson elkészített egy alapvázat az autóhoz, hogy aztán a nagyobb részleteket egyesével kidolgozza úgy, hogy azok szinte teljesen élethűen hatnak.
  Fentebb láthatjátok a műszerfalat, amit önmagában is érdemes megnézni, a legapróbb alkatrészek is gyönyörűen kidolgozottak, csak úgy, mint az autó többi része. A fények, az árnyékok, a textúrák, az arányok, mind-mind rendben vannak a 3D grafikákon.
  Johnson azonban nemcsak az egyik nagy kedvencét készíti el hasonló módon, hanem több más autót is. Habár ennyire részletekbe menően még nem foglalkozott velük, a McLaren vagy a Shelby Cobra is igazán szemet gyönyörködtetően néz ki, csakúgy, mint az elsőre kissé fura, de szintén profin megrajzolt Hello Kitty mintával ellátott sportautó.
  Glen Johnson munkáit elnézve nagyon reméljük, hogy nem hagyja abba a Maxon Cinema 4D használatát, és további csodákat is láthatunk még tőle. Addig is nézzétek meg a grafikus eddigi munkáit, a saját Behance oldalán.

  02.jpg

  03.jpg

  04.jpg

  05.jpg

  06.jpg

  08.jpg

  07.jpg