Ezek lettek 2019 legszebb videójátékos grafikái a Los Angeles-i E3-on


Tizenötödik alkalommal hirdettek eredményt a Into The Pixel című művészeti versenyben a világ legnagyobb játékexpóján, a Los Angeles-i E3-on.


A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a videójátékok művészeti értékére, és az Academy of Interactive Arts & Sciences (AIAS) mellett az ESA szervezi. Az első díjátadóra a kategórián belül 2004-ben került sor, majd évről évre nagyobb rangot szerzett a verseny. Mára olyannyira fontossá vált, hogy a játékgrafikusok között komoly verseny zajlik, ki az, akit beválogatnak a versenyprogramba.

 

leadkep_4.jpg

Mingchen Shen / intothepixel.com

 

A Into The Pixel azért is érdekes, mert a nagy stúdiójátékok mellett, kisebb független csapatok is teljesen egyenlő esélyekkel indulhatnak a díjért, sőt a VR és mobiljátékok is. Koncepciórajzokkal, illusztrációkkal lehet pályázni, melyek közül szakmai zsűri dönt a nyertesekről. Az egyenlő esélyeket az is jól mutatja, hogy a tavalyi év legjobb játéka mellett, például a Samurai Gunn 2 című indie játék is díjat kaphatott. Íme néhány az idei nyertes pályaművekből:

 

kep01_10.jpg

A kép címe: Terran Overlook. John Liberto Photoshoppal készült koncepciórajza az Astroneer című indie játékhoz. (Fotó: John Liberto / intothepixel.com)

 

 

kep02_9.jpg

A Control két képpel is bekerült az Into the Pixelbe, ennek a címe: The Hub. (Fotó: Remedy Art Department / intothepixel.com)

 

 

kep03_7.jpg

A Samurai Gunn 2 egy japán falifestményeket idéző, pixelgrafikás akció-kalandjáték, ehhez készített Valentin Seiche Photoshoppal és Bic Pennel egy képet, címe: People of Gunncity.(Fotó: Valentin Seiche / intothepixel.com

 

 

kep04_1.jpg

Dave Guertin Photoshoppal készült koncepciórajza, amelynek címe: Stormland Reveal Robot. (Fotó: Dave Guertin / intothepixel.com)

 

 

kep05_1.jpg

2018 egyik legjobb videojátéka, a God of War egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor a főhős Kratos találkozik a skandináv mitológia Világkígyójával. Ezt a pillanatot örökítette meg Photoshoppal José Cabrera, a kép címe is Világkígyó.(Fotó: World Serpent / intothepixel.com)

 

Az összes díjazott pályaművet ezen a linken megtekintheted!

 

Hazai résztvevők

Az idei E3 nemcsak az esemény jelentősége miatt volt fontos. A videojátékos rendezvény IndieCade nevű, házon belüli eseményén kisebb, független csapatok is részt vehetnek, most pedig egy magyar társaság is lehetőséget kapott, hogy bemutassa legújabb fejlesztését.

A Pirategames csapata a Pixxel Cube nevű játéka miatt kapott meghívást az expóra, a látogatók pedig elképedtek a fejlesztés láttán. A bemutatott fejlesztés ugyanis egy furcsa, világító kocka, melynek minden oldalát ledek borítják, belsejében pedig egy miniatűr számítógép dolgozik. A kocka oldalai nem csak úgy világítanak, képernyőként is szolgálnak: a megírt programok ezen át jelennek meg.

 

{"preview_thumbnail":"/wp-content/uploads/2022/migra/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/QnE-97GpK7M.jpg?itok=P57X-tol","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=QnE-97GpK7M","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

 

A rendezvényen az is kiderült, hogy 2020-ban sor kerülhet a generációváltásra, érkezik ugyanis a következő PlayStation és Xbox, velük együtt pedig rengeteg elképesztő játék. A játékrajongók pedig annak is örülhetnek, hogy az új konzolok nem csak erősebbek lesznek elődjeiknél, de olyan szolgáltatásokat hozhatnak majd, amik felforgathatják a játékipart.

 

(2019 legszebb videojátékos grafikáit díjazták az E3-on)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram