2019-es logótrendek


A fő irányvonal, ami jellemezte a logók készítését az elmúlt pár évben az az egyszerűsödés, a túlzott részletesség visszaszorulása. A logók tervezése úgy fest, hogy a letisztult, minimalista, flat design felé halad. Ezen túl, manapság a szimbólumoknak olvashatónak, egyértelműnek kell lenniük egy sor különböző eszközön és médiumon.


Feltételezhetően ebben az évben több vibráló színátmenetet, neon színt, egyedi betűtípust, kézzel rajzolt logót és címerekre hasonlító emblémát láthatunk majd.

Íme néhány példa a felkapott típusokra:

 

1. Egyszerűsítés

Ez a jelenség már pár éve megfigyelhető ezen a területen. Az eltúlzott részletesség háttérbe szorításával, a grafikusok biztosítani tudják, hogy a logók teljes mértékben olvashatók maradjanak különböző felületeken. Ideértve a nyomtatást és a digitális médiákat.

Untitled1.png

2. Kihagyott részletek

Néha egy kisebb rész kihagyása az emblémából - anélkül, hogy eltorzítaná a jelentését - jobban megjegyezhetővé teszi azt. Ez a módszer átfedést mutat a (negative space effect), amely áthatotta 2018 logótervezését.

Untitled2_1.png

3. Betűtípusok

Ez ismételten egy olyan terület, ahol bebizonyosodik, hogy a kevesebb néha több. Ha egy letisztultabb logót szeretnél, mellőzd a túlzottan terjedelmes formákat és használj kizárólag egyszerű szövegeket, hogy megfelelő üzenetet közvetíthess. A tipográfia ilyen szempontból remek lehetőségeket kínál.

Untitled3_1.png

4. Koncentrálj a részletekre

Ne félj kiemelni egy adott részletet, vagy némileg asszimetrikussá tenni az emblémádat. Hagyd, hogy a részletek beszéljenek és kiemeljék a logót. Ez egy holtbiztos módja, hogy a vásárló szeme megakadjon az adott emblémán.

Untitled4_0.png

5. Színátmenetek

2018-ban a grafikusok teljesen elvarázsolódtak a színátmenetektől és a helyzet valószínűleg idén sem fog változni. A színátmenetek használata lehetővé teszi a logó térfogatának és mélységének hangsúlyozását, valamint, hogy olyan vizuális effekteket lehessen létrehozni, melyek felhívják magukra a figyelmet.

Untitled5_0.png

6. Neon színek

A természetellenesen vibráló színek a színátmenetes logókkal együtt jelentek meg. Előreláthatólag a neon árnyalatok 2019-ben is feldobják majd a minimalista logókat valós térfogatúnak ható alakzatokkal és betűkkel.

Untitled6_0.png

7. Függőleges logók

Egy függőleges logóban szokatlan a szemnek a betűk és az alakzatok oszlopszerű elrendeződése. Viszont a kivastagított és szögletes, vízszintes emblémákból hiányzik a sokszínűség, ami egy modern logó számára elengedhetetlen.

Untitled7_0.png

8. Sarkok és görbületek

A sarkok és görbületek remek stabilitást és megbízhatóságot kölcsönöznek a logónak. Ezen felül amikor színátmenetekkel együtt használod őket, akkor remek végeredményt kaphatsz. 2019-ben mindenképpen láthatjuk majd a geometria legkülönfélébb alkalmazását a (negative space) létrehozásánál.

Untitled8_0.png

9. Körök

Az egymásba fonódó vonalaikkal a körök rugalmasságot és mozgékonyságot sugároznak, amely remek opcióvá teszi őket az újító jellegű cégek logóinak számára. 2019-ben a grafikusok minden bizonnyal sok időt töltenek majd a meghajlított vonalakkal, ívekkel, ovális formákkal és más hasonló geometriai alakzatokkal.

Untitled9_0.png

10. Vonalak

A vonalak át vannak itatva mozgalmassággal, így rendkívül kifejezők és dinamikusak. Ha a céged nagyra törő terveinek átadása a célod az emblémán keresztül, egy vonalakat tartalmazó logóval nem nyúlhatsz mellé.

Untitled10.png

11. Kézzel rajzolt logók

Ez a módszer az elmosódott vonalakról, a természetes árnyalatok, az aquarellek lágyságáról és bizonytalan kontúrokról szól. Milyen jobb módja lehet kifejezni a céged ötletességét és kreativitását, mint egy kézzel készített logó.

Untitled11.png

12. Címerszerűség

A címerek, pajzsok és egyéb címertani elemek biztonságos módjai annak, hogy a cég a hagyományos értékeit és előnyeit tükrözze. Érdekes megfigyelni, hogy ez a hosszú ideje fennálló módszer, mennyire nem évül el évek óta, függetlenül más fő csapásirányt képviselő trendek térhódításaitól.

Untitled12.png

13. Vékony vonalak

Hacsak nem díszíted túl különböző elemekkel a logódat, jó esélyed van arra, hogy egy kifinomult, mégis könnyen olvasható logót készíts ily módon. A vékony vonalak feldobhatnak egy unalmas logót, levegőssé és művészivé téve azt.

Untitled13.png

 

 

(Digital Synopsis)

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram