Wacom távoktatást segítő szoftverek - Hogyan működnek a gyakorlatban?

  A tanárok és a diákok is fellélegezhetnek, hiszen végre itt van a nyár és úgy tűnik, hogy az otthoni oktatás időszaka is véget ért. A Wacom rajztáblához járó, oktatást segítő ajándékszoftverek azonban továbbra is elérhetőek azok számára, akik színesíteni szeretnék a tanítási folyamatot. Ezen eszközöket szedte csokorba egy lelkes Wacom felhasználó, Bihari Sándorné, aki elmondása szerint tanárként nehezen vészelte volna át az elmúlt időszakot Intuos S rajztáblája nélkül.

  wacom_pontyineni_slider.png

   

  A pandémiára válaszul a digitális rajztábla gyártó cég, a Wacom öt szoftveralkalmazás segítségével létrehozott egy készülékcsomagot, amivel hozzájárul a digitális oktatás megreformálásához. 

  A készülékcsomagok úgy épülnek fel, hogy a Wacom biztosítja a Wacom One tabletet vagy a Wacom Intuos digitális rajztáblát, és a hozzájuk tartozó digitális tollat, magát az eszközt. Ezekhez a termékekhez csatlakozott öt szoftveralkalmazás, amely azokat az online felületeket biztosítja, amin a feladatokat el kell végezni. Wacom rendkívül elkötelezett azzal kapcsolatban, hogy a tanároknak és a diákoknak innovatív megoldásokat kínáljon a távoktatás, az e-tanulás és az online együttműködés kihívásainak kezelésére.

  Az öt távoktatást segítő szoftver a következő:

  • A német IBV Informatik cég, Collaboard szoftveralkalmazása az elnevezéséhez mérten elősegíti az online alapú kapcsolattartást, és szerkesztési felületeket biztosít.
  • Az ExplainEverything applikáció szintén a valós idejű oktatást segíti, amely Androidon, IOS-en, de ChromeBook-on és webböngészőben is működik.
  • Kami egy japán gyártású digitális tanterem, amelynek fő indíttatása, hogy minden létező dokumentumot interaktív tanulási élménnyé alakítson.
  • Limnu hasonlóan az előző alkalmazásokhoz, egy online interaktív tábla, amely lehetővé teszi a valós idejű alkotást, feladatvégzést bármely eszközről.
  • Végezetül a PearDeck egy oktató által alapított alkalmazás, amely segíti a tanárokat kreatív és élményekben gazdag tanulási környezet kialakításában, a diákokat pedig a hatékony tanulási élmény elérésében.

  A fentiek bemutatásában Bihari Sándorné, a sátoraljaújhelyi Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium szakmai képzésért felelős igazgatóhelyettese nyújt segítséget. Bevallása szerint Wacom Intuos S és a távoktatást segítő szoftverek oktatásban való rendszeres alkalmazása nagyban megkönnyítette, illetve élvezhetőbbé, hatékonyabbá tette a tanórákat mind az ő, mind a diákok számára.

  Az ajándék szoftverek működését az alábbiakban mutatja be:

   

   

  Ha szívesen tudnál meg többet a Wacom One és Intuos táblákhoz járó távoktatást segítő szoftverekről, magyar nyelvű termékleírásainkat itt találod!