Világraszóló magyar sikertörténet! - Amerikában kezdi meg hódítását a Prezi

Ugyanis a program legnagyobb érdeklődést ott aratta az elmúlt hónapokban és számos szakmai fórumon nyilatkoztak róla elismerően. Az eszközt fejlesztő cég, melyhez a Twitter egyik alapítója is csatlakozott, jelenleg az innovatív vállalatokra és szakemberekre összpontosít, elsőként őket célozza meg ajánlataival.

A jelenleg ismert prezentációs szoftverektől teljesen eltérő, flash alapú Prezi hivatalosan is kilép a nemzetközi színtérre: elsőként az USA felhasználóit célozza meg, majd várhatóan tovább terjeszkedik az angol nyelvű országokban. Az új alkalmazás híre már a magyar piacon való márciusi bemutatását követően is nagy figyelmet keltett az interneten; sok szakmailag mérvadó médium és online közösség (Financial Times Germany, TechChrunch, CNET), illetve szakértő az egyik legígéretesebb új fejlesztésnek nevezte. Érdeklődésüket fejezték ki iránta különböző tudásközpontok és egyetemek is, így például a kaliforniai székhelyű Institute for the Future is Prezit használ, ami szintén a szoftver nemzetközi sikerét vetíti elő.

A Magyar Telekom által alapított innovációs kutató-fejlesztő laborban, a Kitchen Budapestben a vállalat technológiai és anyagi támogatásával 2008-ban életre kelt projekt ma már egy kockázati tőkebefektető, a Sunstone Capital segítségével folytatja tevékenységét annak érdekében, hogy meg tudjon felelni a nemzetközi színtérre lépés kihívásainak, és saját lábra álljon.

Az elmúlt hónapok bővelkedtek is a sikerekben: júniusban 400 jelentkező közül a Prezit beválasztották a 30 meghívott közé a Microsoft központjában rendezett Startup konferenciára. A Prezi csapata az igen jelentős, világszerte ismert és elismert TEDGlobal konferenciával is együttműködésbe kezdett és egyes előadók számára elkészíti prezentációjukat. További friss fejlemény, hogy a Twitter egyik társalapítója, Jack Dorsey is tagja lett a Prezi tanácsadói testületének és olyan ügyekben segíti a csapatot, mint a forrásteremtés vagy a technológiai fejlesztések. Ezenkívül a napokban Somlai-Fischer Szabolcs vezető designer/alapító elnyerte a Fortune, Science és Time magazinok által szponzorált World Technology Award díját New Yorkban, művészeti kategóriában.

Ahogy látható, már röppályája elején nagy lendületet vett a Prezi, amire Christopher Mattheisen, a
Magyar Telekom
technológiai újításokat mindig elsőként kipróbáló elnök-vezérigazgatója rendkívül büszke: "Nagy örömmel tölt el, hogy felkaroltuk ezt a kivételes projektet, és hogy egy várhatóan nemzetközileg is népszerű és egyben nagyon hasznos fejlesztést segítettünk útjára. A Prezi kiváló példa arra, hogy a különböző fejlesztéseknek akkor van igazán jövője, ha egy létező problémára - itt a látványos, lendületes prezentációk könnyed elkészítésére - adnak hatékony megoldást."

A vállalaton belül elsődleges cél az olyan kutatások és fejlesztések támogatása, melyek hozzájárulnak a társadalom és a kommunikáció kapcsolatának megújításához. A Prezi mint növekvő népszerűségnek örvendő és üzletileg is komoly potenciállal rendelkező kezdeményezés tapasztalata is azt mutatja, hogy a Kitchen Budapest és a Magyar Telekom partneri kapcsolata hosszú távon garantálja az ilyen irányú kutatások jövőjét.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Portfolio.hu

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram