Világkörüli út napenergiával és az Autodesk segítségével

Az Autodesk bejelentette hogy a világ egyik legnagyobb kizárólag napenergiával működő vízi járművének a megépítését szponzorálja.

A német PlanetSolar projekt célja egy teljesen tiszta napenergiával üzemelő katamarán megépítése, melynek tervezéséhez az Autodesk nyújt segítséget. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a cég a PlanetSolar mérnökeinek a rendelkezésére bocsájtott jó néhányat a legfejlettebb digitális prototípus készítő szoftvereiből. Az Autodesk Inventor, az Autodesk Alias, valamint az AutoCAD Electrical és az Autodesk Productstream segítségével fogják a mérnökök még a konkrét fizikai megvalósítást megelőzően megtervezni és szimulálni a napenergiával működő katamarán működését.

Raphel Domjan, a PlanetSolar elnöke lesz egyben a hajó kapitánya is, aki a tiszta megújuló energiák lehetőségeit fogja demonstrálni, miközben a speciális elektromos-hibrid meghajtású járművével keresztülszeli majd a Földet.

A hajót a kieli Knierim Yacthbau fogja felépíteni, az utat pedig 2010-re tervezik. Az út több mint 40.000 km hosszú lesz, s az átlagos 10 csomó sebességgel körülbelül 120 napig fog tartani miközben számos világrekord megdöntésére is vállalkozik a kapitány. A nagyobb kikötőkben pedig a várható nagy hírverésnek köszönhetően sok embernek fogja bemutatni a környezetbarát megújuló energiák lehetőségeit.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Planetsolar.org

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram