Végigvinni az egyik legnehezebb videojátékot egy Wacom Cintiq-kel? Lehetséges!

  Ha csak futólag is, de valószínűleg mindenki ismeri a modern videojátékokat. A Soulsborne-t a világ szinte legnehezebb játékának tartják. Egy brazil streamer pedig most úgy döntött, felveszi a harcot a játékkal, azonban az egész történetben van egy kis csavar...

  wacomgame_lead.jpg

   

  A „Soulsborne” a Demon's Souls, a Bloodborne és a Dark Souls játéksorozatokról elnevezett mikroműfaj a gamervilágban, ami olyan akció-/kalandjátékokat takar, amik nem hajlandóak “megfogni a játékosok kezét”. A démonok, szörnyek és vadállatok elleni küzdelem során teljesen normális ha több tucatszor életét veszíti karakterünk. Az egyetlen kiút a kitartás és az ellenség támadási mintáira való odafigyelés keveréke.

  Normál körülmények között is nehéz végigvinni ezeket a játékokat, azonban ezt a helyzetet még hihetetlenebbé teszi egy Twitch streamer. Luality, aki számára nem idegenek az izgalmas és lehetetlennek tűnő kihívások, magára vállalta, hogy kipörgeti a legújabb Soulsborne-t, az Elden Ringet, mégpedig egy Wacom Cintiq segítségével.

  “Emlékszem, amikor először szembe jött velem, hogy léteznek rajztáblák. Egyszerűen lenyűgözött az egész koncepció, hogy amit rajzolok azonnal a számítógépen is látható. Később, mikor lett egy Wacom Cintiqem, az összes Bunny hangulatjelemet a Twitch csatornámra ezzel rajzoltam. Azonban, mikor meghalt a nyuszim, abbahagytam ezek készítését. Nem akartam rajzolni, és azon töprengtem, mi lenne, ha a Cintiq-et használnám videójátékokhoz? Az Elden Ring nemrég jelent meg és ez pont kapóra jött. Van néhány barátom, akik szoftverfejlesztők, és arra gondoltam, hogy talán sikerül erre megoldást találnunk.”

  Luality azt mesélte a Wacom blogján, hogy amikor először elkezdte a Wacom kihívást, meglepődött, hogy egyáltalán sikerült megölnie egy-egy szörnyet a játékba, mert nagyon kezdetleges volt az egész Wacom-gamer integráció.

   

   

  “Például eleinte úgy állítottam be, hogy a járáshoz egyenes vonalat kellett húznom előre. De rájöttem, hogy változtatnom kell a dolgokon. Például a mozgást nem lehetett rajzolással csinálni, mert akkor nem tudtam mást csinálni egyszerre. Ezért elgondolkodtam, hogy működhet-e virtuális billentyűzettel, és kiderült, hogy a Wacom saját virtuális billentyűzete tökéletes erre. Így hát felraktam egy virtuális iránybillentyűzetet a képernyőre, hogy sétáljak, és a karakterem minden más tevékenysége, mint például a támadás, történjen csak rajzolással.”

  Luality szeretné majd az egész játékot ezzel a módszerrel végigjátszani, de ahhoz még állítása szerint, finomítani kell a technikát.