Valósítsd meg álmaid projektjét: ismerd meg a Lumion 11-et!

  A világ leggyorsabb 3D renderelő szoftvere a Lumion, építészek számára készült, legújabb verziójában pedig a legvadabb elképzeléseinket is megvalósíthatjuk!

  leadkep_31.jpg

   

  A Lumion 11 segítségével minden korábbinál könnyebb megtölteni élettel építészeti projektjeinket. A szoftver másodpercek alatt képes CAD modellekből videót vagy képet készíteni valós környezeti elemekkel artisztikus megjelenési formában. 
  Ezáltal láthatóvá válik a projekt szépsége, terveink és elképzeléseink egy karnyújtásnyira, saját képernyőnkön élednek újjá. Sőt, így a tervezés folyamata mindenki számára láthatóvá válik, ez pedig különösen az ügyfelek számára fontos.

   

   

  Emellett a Lumion számos programmal kompatibilis, így akár a Revit, 3ds Max, SketchUp, AutoCAD, Rhino és ArchiCAD alkalmazásokban készült 3D modelljeinket is beimportálhatjuk, és azonnal dolgozhatunk is velük. De csupán egyetlen kattintással szinkronizálhatjuk a Vectorworks 3D-s modelljeit is, amiket feldíszíthetünk a Lumion által biztosított textúrákkal és objektumokkal. Ráadásul a Vectorworks-ban elkészített modelleket a Lumionban saját közegükben tekinthetjük meg, például egy zsúfolt nagyváros vagy egy festői táj közepén.

   

  Raindrops_GuiHouse_Alexmod2_01__01377.jpg

   

  A rendkívül könnyen kezelhető felületen lélegzetelállító látványterveket, videókat, vagy akár 360 fokos panorámákat is készíthetünk - amiket élő környezet, gyönyörű, valós égbolt, rengetegféle táj, kivételes világítás és anyagok segítségével tehetünk még valósághűbbé. Az építészeti designt körülvevő külső tereket pedig számtalan új, kiváló minőségű modellel tölthetjük ki, legyen szó akár kertekről, hátsó udvarokról, díszkertekről, és egyéb kültéri helyiségről. 

  A program 11-es verziója Standard és Pro verzióban is megvásárolható. A Lumion Standard kiadása korlátozott anyag és modell könyvtárral és kevesebb funkcióval rendelkezik, azonban kisebb építész és vizualizációs irodáknak tökéletes választás lehet. A Pro kiadás sokkal több lehetőséget kínál a valósághűbb környezet és animációk létrehozásához.

   

  Fireplace_iter4_fireSharp__00372.jpg

   

  De nézzük kicsit részletesebben, mit is kínál a program:

  Olyan új funkciókkal bővült a szoftver, mint például az ortografikus nézet, ami látványos animációkkal, nézetekkel csökkenti az alaprajzok és szakaszrajzok létrehozásához szükséges erőfeszítéseket. Az Építési fázisok animációja (Animated Phasing) segítségével pedig megmutathatjuk, hogyan kapcsolódnak össze épületterveink részei.

   

  kep1_0.jpeg

   

  Ha szeretnénk esőcseppek csapódnak tervezett építményünk üvegére, de akár lágy fényt adó volumetrikus tüzet is generálhatunk.

  A szoftver segítségével szinte tapinthatóvá válik minden felület és berendezés. A Lumion 63 új anyagáva a látvány minden érzékünket felébresztheti. A valósághű részleteknek köszönhetően érezhetjük a puha szövetet az ujjaink között vagy a durva aszfaltot a lábunk alatt. Többek között ezekkel a lehetőségekkel találkozhatunk:

  ● 17 fajta fapadló
  ● 5 fajta szőnyeg
  ● 5 fajta tégla
  ● 3 fajta pala panel
  ● 3 fajta homokkő csempe
  ● 2 fajta aszfalt
  ● 2 fajta hó
  ● És még rengeteg más…

   

  kep2_17.jpg

   

  Egyedi IES reflektorok

  A Lumion 11-ben most saját egyedi IES reflektorainkat is beimportálhatjuk, és összekapcsolhatjuk a megvilágítandó tárgyakat az Illuminating Engineering Society (IES) világítási profiljaival. Ezek használatával, már nem kell módosítani és testre szabni a fényforrásokat; egyszerűen töltsük fel a megfelelő IES-profilt, és frissítsük a megvilágítás elrendezését úgy, ahogy az számunkra a legmegfelelőbb.

   

  L11_NatureGarden_02_norain__00001.jpg

   

  RAL színválasztó

  A Lumion 11 már rendelkezik RAL színválasztóval, amely megkönnyíti a pontos szín kiválasztását az európai színszabványhoz mérten. Nincs több találgatás! 

  High-quality viewer és theater preview (Magas felbontású nézet és színházi előnézet)

  Ezek az új, magas minőségű előnézetek lehetővé teszik, hogy láthassuk terveink végleges vagy effektelt verzióját, mielőtt még megnyomnánk a render gombot!

   

  kep3 -TUTORIAL.jpg

   

  Segédanyag

  Először használjuk a Lumion-ot? Semmi gond! Bár a szoftver használata, kialakítása révén rendkívül hamar elsajátítható, az új programon belül most találunk egy oktatóanyagot, melynek segítségével ez a rövid idő is minimalizálódik.

  Még több információ a Lumion csúcskategóriájú termékeiről az alábbi linken található!