UNESCO fontmenedzsment Extensis alapokon

­Az Extensis bejelentette, hogy az UNESCO (az Egyesült Nemzetek oktatási, tudományos és kulturális szervezete) az Extensis Universal Type Server-t választotta gigászi fontgyűjteményének a kezeléséhez.

Az UNESCO nyelvi, konferencia és dokumentációs osztályánál – mely a dokumentumok fordításáért és készítéséért felel – állandóan visszatérő probléma volt a fontokkal. Ez nem csak a hibás fontok használatát és hiányzó fontokból eredő rossz helyettesítő fontok alkalmazását jelentette, hanem a tipográfiai szabályokat figyelmen kívül hagyó fontok alkalmazását is. Gyakori volt az alkalmazottak „magán” betűtípusainak a használata, ami sokszor költséges és hibás produktumokat eredményezett.

Az Universal Type Server alkalmazásával viszont már egyetlen központi szerverre centralizálódik az össze használt betűtípus és kizárólag az arculatnak megfelelő fontok választhatóak. A felhasználók csak a jogosultságuknak megfelelő fontokat installálhatják, bizonytalan külső forrásból már nem telepíthető semmilyen betűkészlet.

„A teljes rendszer bevezetését követően a dokumentumok készítése sokkal hatékonyabbá vált, ami elsősorban napi szinten jelentős időmegtakarításban jelentkezik” - mondta Hadi Faraj, az UNESCO Desktop Management Unit vezetője.

Véleménye szerint további előnyt biztosít számukra az Universal Type Server-ben található Open Directory integráció is, ami az egyszerű automatizált felhasználó-menedzsmentet biztosítja.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
szoftver.hu


Bookmark and Share

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram