Újabb kiadványokkal bővült az elektronikus könyvek palettája

Az e-book, vagyis az e-könyv, azaz az elektronikus könyv nem a szó hagyományos, szoros értelmében vett könyv. Ezeket a kiadványokat ugyanis nem papírra nyomtatják, hanem elektronikusan terjesztik és képernyőn olvassák. A papíralapú könyvektől eltérő tulajdonságaik miatt az e-könyvek olvasása egészen új élményt biztosít, a könyv felhasználásának új területeit, módját jelenti (gondoljunk a hiperhivatkozások alkalmazására, a szövegen belüli kereshetőség lehetőségére, a dokumentumokba épített multimédiás objektumokra stb).

Az elektronikus könyv ugyanakkor a hagyományos könyvekhez hasonló megjelenésű, látványú, formázásánál is az elődöket követi, ám kihasználja az új technológia adta előnyöket. A papír alapú – hagyományos – könyvek kezelési módja némiképpen módosul az elektronikus könyvet „forgatók” számára.

A PDF formátumú könyvek (jelenleg ilyenek a Mercator Stúdió könyvei is) az ingyenes Acrobat Reader, e-Book Reader, Adobe Reader segítségével olvashatók. Akinek nincs ilyen programja, az letöltheti többek közt a www.adobe.com webhelyről is. Az ilyen típusú könyvek igen előnyös tulajdonsága, hogy a képernyőn megjeleníthető a tartalomjegyzék, amelynek + ikonjaival jelölt csomópontjaiban alfejezeteket tartalmazó ágakat nyithatunk ki. A tartalomjegyzék bejegyzései ugyanakkor ugróhivatkozásként szolgálnak. Ha egy fejezetre akarunk lépni, akkor elegendő a bal oldali ablakrészben megjelenített könyvjelző-lista megfelelő részére kattintani. Sőt az ilyen könyvek teljes szövegében kereshetünk. Az angol nyelvű szövegeket a programmal felolvastathatjuk is (a funkciót még nem valósították meg a magyar nyelvhez).

A Mercator Stúdió legújabb elektornikus könyvei az Adobe Photoshop CS4 és Adobe Illustrator CS4 rejtelmeit ismertetik meg a tanulni vágyókkal.

Az új könyvek az alábbi témákat dolgozzák fel:

Adobe Illustrator CS4 - Kezdő lépések - magyar változat
Adobe Illustrator CS4 - Rajzolás és módosítás - magyar változat
Adobe Illustrator CS4 - Bitképek és nyomtatás - magyar változat
Adobe Illustrator CS4 - Testre szabás - magyar változat
Adobe Illustrator CS4 - Kezdő lépések
Adobe Illustrator CS4 - Rajzolás és módosítás
Adobe Illustrator CS4 - Bitképek és nyomtatás
Adobe Illustrator CS4 - Testre szabás
Adobe Photoshop CS4 (11) - Kezdő lépések - magyar változat 
Adobe Photoshop CS4 (11) - Képmanipuláció - magyar változat
Adobe Photoshop CS4 (11) - Maszkolástól nyomtatásig - magyar változat
Adobe Photoshop CS4 (11) - Testre szabás - magyar változat
Adobe Photoshop CS4 (11) - Kezdő lépések 
Adobe Photoshop CS4 (11) - Képmanipuláció
Adobe Photoshop CS4 (11) - Maszkolástól nyomtatásig
Adobe Photoshop CS4 (11) - Testre szabás

 

 

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Szoftver.hu

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram