TeamViewer Tensor - skálázhatóság és biztonságos kapcsolat nagyvállalati környezetben

  A globális távoli supportalkalmazás ökoszisztéma vezetője, a TeamViewer bejelentette a TeamViewer Tensort, ami egy új nagyvállalati szintű SaaS (software-as-a-service) platform a biztonságos távoli elérés, támogatás, kontrol és együttműködés számára.

   

  A TeamViewer iparági vezető szoftverére és infrastruktúrájára alapozva, a TeamViewer Tensor a különböző földrajzi régiók szabályozási igényeit kielégítő környezetet és a nagyvállalatok speciális igényeit egyaránt képes összefüggésében kezelni annak érdekében, hogy a munkaerőt globális szinten képes legyen összekapcsolni. A platform számos olyan nagyvállalati szintű funkcionalitást vezet be, mint az olvasható riport logok generálása, haladó authentikáció management valamint az igények függvényében változó mass deployment.

  A cloud-alapú TeamViewer Tensor maximális biztonságot és nagyobb rugalmasságot biztosít a lokális szerverinstallációkhoz képest. A platform kihasználja a TeamViewer globális hálózatában található több ezer professzionális routert, hogy gyors teljesítménybeli skálázódást érjünk el perceken belül, mindezt nulla befektetett hardverköltség mellett. A platform alapfunkcionalitása és eszköz-agnosztikus, cross-platform kompatibilitása egyaránt nyújt kiemelkedő élményt a felhasználóknak és az adminoknak hogy biztonságosan kapcsolódhassnak bármikor, bárkivel, bárhova.

  A TeamViewer Tensor rendszer kulcs elemei:

  Biztonság

  A TeamViewer Tensor az összes identiy provider-hez a SAML 2.0 protokollon keresztül kapcsolódik, hogy jobban tudják menedzselni, centralizálni és kontrollálni a belépéseket (pl. ADFS, Azure Okta, OneLogin). Single-Sign-On-t (SSO) használ a hatékonyabb felhasználói authentikációra és alkalmazza a vállalai policy-ket a központi user managementre, ahogy az az identity provider által meg lett határozva (pl. Password policy-k, smart-card authentikációk, YubiKey). Bármilyen felhasználói változtatás (pl. deaktiváció) rögtön életbe lép bármiféle egyéb szükséges input nélkül.

  Auditálhatóság

  A részletes loggolás használható audit célokra, illetve mint egy opcionális dokumentum a belső és külső compliance folyamatokhoz. A TeamViewer Tensor-ban a cégek bármikor ki és bekapcsolhatják a logok gyűjtését a releváns akcióknak (ki, mit, mikor, hol) a távoli kapcsolat fennállása alatt, valamint az összes management konzol szinten végrehajtott tevékenységre, melyet csak az arra feljogosított felhasználók láthatnak.

  Skálázhatóság

  A TeamViewer Tensor könnyedén skálázható nagyszámú eszközre (Windows és Mac), használva a standard software deplyoment megoldásokat. A végfelhasználókat ez egyáltalán nem érinti, az adminisztrátroktól is csak minimiális inputot igényle és percek alatt beállítható.

  Menedzselhetőség

  Mivel a TeamViewer Tensor eszköz-agnosztikus platform, így PC-t PC-hez, mobilt-t PC-hez, PC-t mobilhoz, sőt mobil mobilhoz is kapcsolható a Windows, macOS, Linux, Chrome OS, iOS, Android, Universal Windows Platform és Blackberry rendszereken.

  Integráció

  A TeamViewer Tensor könnyen integrálható sok más nagyvállalati plaformmal, mint pl. Microsoft Intune, Dynamics 365 és Active Directory, MobileIron, Amazon WorkSpaces, Zendesk, ServiceNow, Atlassian Jira, Freshworks, Freshdesk, IBM MaaS360, Salesforce, Ninja, stb.