TeamViewer lifeAR

  Egy kiváló ingyenes alkalmazás a hétköznapi élethelyzetekre.

  A TeamViewer, a távoli kapcsolódási és munkahelyi digitalizációs megoldások vezető globális szolgáltatója bemutatta új mobilalkalmazását - a lifeAR-t.

  Az iPhone-okra és androidos okostelefonokra készült applikáció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy helyfüggő AR-annotációkon (augmented reality, azaz kiterjesztett valósághoz kapcsolódó kis ikonok) keresztül interakcióba lépjenek egymással. 

   

   

  Az alkalmazás számos különböző hétköznapi élethelyzetben válhat hasznunkra: például, ha elakadtunk a grillsütő bekapcsolásával, vagy segítségre van szükségünk, hogy a harminc potenciális cipő közül melyiket válasszuk. Ilyen helyzetekben egyszerűen és gyorsan kérhetünk segítséget ismerőseinktől a lifeAR-t használva.

  A lifeAR alkalmazás lehetővé teszi a mobilról mobilra történő csoportos videohívásokat legfeljebb hat résztvevővel, akik különféle AR-annotációkat (emojikat, szövegeket, rajzokat, stb.) csatolhatnak. Az AR-jelölések tartósan a valós tárgyakhoz kapcsolódnak, még akkor is, ha a készülék nézete egy pillanatra elfordul az adott tárgyaktól, a színkódolt megjegyzések pedig lehetővé teszik a felhasználók számára a könnyű megkülönböztethetőséget. Az alkalmazás emellett bármilyen típusú tevékenységhez "how to" oktatóvideók készítésére is használható. Minden tevékenység rögzíthető és az alkalmazásból azonnal megosztható.

   

   

  Az új alkalmazás a TeamViewer sikeres pályafutására épít az AR-alapú távoli támogatás területén. Olyan élvonalbeli AR technológiákat használ, mint az Apple LiDAR szkennere és az ARKit, valamint a Google ARCore-on belüli Depth API-ja. Ez a technológia már része a TeamViewer vállalati AR-megoldásainak, és számos vállalat használja minden vertikális területen.

   

   

  Hendrik Witt, a TeamViewer CPO-ja elmondta: "Izgatottan várjuk, hogy a lifeAR-t világszerte minden fogyasztó számára bevezethessük. A technológia demokratizálása a DNS-ünk része. A TeamViewer is így indult. Az évek során a szabványos TeamViewer szoftverünket több mint 2,5 milliárdszor töltötték le, és a távoli IT-támogatás iskolapéldájává vált. A lifeAR-ral eggyel tovább szeretnénk lépni. Célunk egy olyan termék kifejlesztése volt, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy segítsenek egymásnak a mindennapi kihívásokban, a hibaelhárításban, a tudásmegosztásban, a döntéshozatalban és az AR-alapú közösségi interakcióban. A lifeAR-ral az iparágban bevált AR-technológiát tesszük elérhetővé - ingyenesen és mindenki számára, minden helyzetben. Alig várjuk, hogy, milyen kreatív ötletekkel fognak az emberek előállni, miközben kihasználják a lifeAR erejét, és biztosak vagyunk benne, hogy ez a vállalati AR-termék ütemtervünket is fejleszteni fogja."

  A lifeAR alkalmazást először a TeamViewer vezérigazgatója, Oliver Steil és Toto Wolff, a Mercedes-AMG Petronas F1 Team vezérigazgatója és csapatfőnöke, a Mercedes-Benz Motorsport vezetője közötti online interakcióban mutatták be. Miután a TeamViewer a közelmúltban bejelentette, hogy partnerséget kötött a Mercedes-AMG Petronas F1 versenycsapattal, a TeamViewer hivatalos márkajelzése a versenyautón egy lifeAR ülésen mutatkozott be a jó hírű Monacói Nagydíj előtt.

  Az ingyenes lifeAR már elérhető iOS iPhone és Android okostelefonokra.