TeamViewer frissítés a TeamViewer for IoT

  A TeamViewer tovább erősíti az IoT (Internet of Things) vonalat.

  A biztonságos távoli kapcsolatok megoldásának vezető gyártója, a TeamViewer bejelentette a saját dedikált Internet of Things megoldásának, a TeamViewer IoT-nek a frissítését, ezáltal a német cég tovább erősíti a pozícióját az IoT térben.

  A frissítéssel a TeamViewer IoT továbbfejlesztett konfigurálással, képernyőmentések készítésével és egyéb vészhelyzet megoldó képességekkel bővül, valamint valósidejű adatvizualizációt kínál a TeamViewer IoT Edge Management alkalmazásban. Ez lehetővé teszi az élő, egymással összefűggő adatstruktúrák összehasonlítását és korrelálását a hibák elhárítására vonatkozó távoli segítségnyújtás során. A felhasználók könnyedén elérhetik a legszükségesebb metrikákat, ezeket egyszerűen rögzítik a TeamViewer IoT Edge Management alkalmazás dashboard-ján.

  Továbbá a használatra kész Node.js és Python kód snippek jelentősen csökkentik az egyedi connector-ok fejlesztésének a szükségességét valamint biztosítják a szenzor adatok publikálását a TeamViewer IoT MQTT API számára. A TeamViewer IoT platform támogatja a kibővített TeamViewer IoT agent RPM package-eket, így támogatást nyújtva a CentOS Linux alapú ipari PC-k és gateway-k számára.

   

   

  A TeamViewer IoS élő távvezérlést és esemény menedzsmentet tartalmaz lényegében bármilyen IoT eszköz, mint pl. gateway-k, programozható logikai kontrollerek (PLC-k) és specializált ipari berendezések számára. Ennek során a TeamViewer Global Access Network-re támaszkodik, ami több mint 1100 világszerte szétszórt biztonságos routert jelent, melyek révén zökkenőmentesen integrálódik a létező modern IoT platformokkal, valamint a már régebbi IT infrastruktúrákkal. A TeamViewer IoT kereszplatformos funkcionalitása és ennek költésghatékony implementációja pedig már eddig is olyan neves partnereket nyert meg magának mint a PTC ThingWorx, a Vodafone vagy a Dell.