Sztárok arcait olvasztja össze egy ismeretlen grafikus

  Közös arcot kapnak a sztárok, a rajongók legnagyobb örömére

   

  01 nyito.png

  A legtöbb embernek megvan a saját kedvenc sztárja, ha kinézetről van szó, azonban vannak olyan esetek, amikor még így is nehezen tudja eldönteni, hogy melyikük néz ki jobban, kinek van szebb arca, legyen szó hölgyekről vagy férfiakról. A most következő képek készítője is hasonló cipőben járhatott, amikor több mint 1 éve elkezdte sorozatát, ahol hírességek arcait olvasztja egybe.


  A morphy_me névre hallgató grafikus, akiről annyit sikerült kiderítenünk, hogy francia illetőségű, nagyszerűen használja az Adobe Photoshopot, hogy celebek arcát olvassza össze, így létrehozva egy-egy teljesen új arcot, a rajongók, és néha maguk a sztárok legnagyobb örömére.


  Képeit már rengeteg helyen lehozták, így került ki többek között például az egyik legnagyobb online sportoldalra is a Cristiano Ronaldról és Messiről készült közös egyvelege, aminek a készítő igazán örült, azonban van még is csak egy kis bökkenő. Több esetben, így itt sem jelölték meg a kép készítőjét, és még ha nem is saját munkaként lett kirakva, a szerzői jogok védelme, illetve a készítőt megillető dicséret abszolút elmaradt. Nem egyszerű ez a mai világban, hiszen legtöbbször, amikor az ember ráakad egy-egy érdekes munkára, azt már sokadkézből kapja, a korábbi megosztások során pedig elfelejtődik a forrásmegjelölés néha akaratlanul, néha pedig szánt szándékkal.


  Na de mit tehetünk ez ellen? Használhatunk különböző rejtett és látható vízlejeket is (az Adobe Photoshop is nyújt erre lehetőséget), illetve ugyanilyen fontos lehet, hogy az alkotó próbálja utólagosan ellenőrizni, hogy merre járnak a munkái. Persze még ha észleljük is valahol munkánkat forrásmegjelölés nélkül, akkor sem biztos, hogy sikerrel járunk az erre való felszólításnál, éppen ezért az is fontos, az alkotói profilunk hiteles és egyértelmű legyen.


  Főként ilyen projekteknél lenne szükséges, mint a most bemutatott morphy_me munkássága, ahol a hasonló képek szinte egytől egyig, könnyedén beazonosíthatóan tőle származnak, hogy az alkotó valódi névvel és akár saját weboldallal támogassa meg munkáit, így is védve, illetve egyszerre reklámozva azt, amit fáradságos munkával készít el.

  002.jpg

  02.png

  03.png

  04.png

  05.png

  06.png

  07.png

  ű08.png

  09.png

  10.png

  11.png

  12.png

  13.png

  14.png

  15.png

  16.png