Színhelyesség felsőfokon a Wacom Color Manager segítségével


A Wacom az X-Rite Pantone-nal együttműködve újonnan frissített színkalibrációs eszközzel teljes színkontrollt biztosít a Wacom Cintiq Pro 27 és más professzionális tollat alkalmalzó kijelzőin.


A Wacom bejelentette, hogy elérhetővé vált a frissített Wacom Color Manager, a vállalat egyedi színkalibrációs megoldása, amelyet olyan animátorok, vizuális effektművészek, fotósok, tervezők és más kreatív szakemberek számára fejlesztettek ki, akiknek a munkájukban teljes színhelyességre van szükségük, és a toll-alapú kijelzőkön megjelenő színeket a végső kimenethez kell igazítaniuk, legyen az fotó, nyomat, animáció vagy videó. A Wacom Color Manager egy színmérőt és egy egyedi színprofilkészítő szoftvert kombinál a saját fejlesztésű, fejlett Cintiq Pro 27 hardver szintű kalibrációval, amelyet a piacvezető X-Rite Pantone színszakértő és a Wacom közösen fejlesztett ki. Ez magasabb szintű színpontosságot biztosít az egyszerű és gyors színkezeléshez, s ennek révén a kész munkák pontosan a tervezettnek megfelelő színben tudnak megvalósulni..

 

 

Színkezelés és az új Cintiq Pro 27

A Cintiq Pro 27 a Color Managerrel kombinálva különleges teljesítményelőnyöket kínál a felhasználóknak: ragyogó 4K felbontást 10 bites színben, valamint 99%-os Adobe® RGB és 98%-os DCI-P3 pontosság ebben a két fontos színtérben. Például az akár négy Look-Up Tables (LUT) létrehozásának képessége objektív színmérést biztosít, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy javítsák a valódi színeket a személyes kedvenceik vagy a filmes / videós kreatív csapat felügyelőinek színutasításai alapján. A színeket a kijelző szintjén is rögzítik, ami a felhasználók számára kényelmes és gyors hozzáférést biztosít a használt számítógéptől függetlenül. "A Cintiq Pro 27 fejlett színskálája miatt azok a felhasználók, akik a Wacom Color Manager-t a Cintiq Pro-val együtt alkalmazzák, szükségtelenné tehetik a második monitor használatát, kiküszöbölhetik a próbálgatással és hibázással töltött időt, javíthatják a termelékenységet és csökkenthetik az eszközkiadásokat" - mondta Faik Karaoglu, a Wacom Branded Business Unit ügyvezető alelnöke. "Az X-Rite Pantone-nal való együttműködésünk végső soron segít a kreatív tartalomkészítéssel foglalkozó szakembereknek a színek egyszerű kezelésében és az esetleges utómunka vagy selejt költségeinek csökkentésében."

 

A Pantone™ és Pantone SkinTone™ szabványnak is megfelel

Mind a Cintiq Pro 27, mind a Wacom Color Manager hűen reprodukálja a Pantone Matching System (PMS) színeit és a Pantone SkinTone könyvtárat, így a professzionális művészek számára a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja a színek és bőrtónusok megtekintése és szerkesztése során minden platformon, beleértve a filmet, a TV-t, a mobil eszközöket és a nyomtatást. A Wacom Cintiq Pro 27 elnyerte a Pantone Validated és a Pantone SkinTone Validated elismerést, mivel megfelelt a Pantone szigorú tesztelési kritériumainak. Ezek a jóváhagyások igazolják, hogy a Wacom Cintiq Pro 27 képes hitelesen reprodukálni a Pantone PMS és SkinTone útmutatókban található sokféle színt. Emellett a DCI-P3 színtér támogatása kibővíti a Cintiq Pro 27 használatát a jobb vizuális színélmény érdekében a digitális mozi és videó számára történő tervezés során, amely a Wacom számára a toll-alapú kijelző felhasználók egyik legfontosabb csoportja.

"Szorosan együttműködtünk a Wacommal a szoftver testreszabása érdekében, hogy közvetlen és zökkenőmentes legyen a kommunikáció a Cintiq Pro 27-gyel" - mondta Jan Keller, az X-Rite OEM értékesítési alelnöke. "A Wacom Color Manager egyedi frissítéseivel, valamint a Pantone Validated jóváhagyásokkal kombinálva a felhasználók minden bizonnyal értékelni fogják a valósághű vizuális színélményt és a kész munkák létrehozását, amelyek minden kimeneti eszközön úgy néznek ki, ahogyan azt terveztük.""

 

Árak és elérhetőség

A PC és Mac felhasználók számára egyaránt elérhető Wacom Color Manager mostantól megvásárolható a Wacom eStore-ban 249,95 dollárért (USD), vagy a hivatalos viszonteladóknál. A Cintiq Pro 27 támogatása mellett a Wacom Color Manager a teljes Cintiq Pro családdal, valamint a MobileStudio Pro 13 és 16 modellekkel is működik.

 

(Wacom)

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram