A Sony is átveszi az EPUB formátumot

A Sony bejelentette, hogy eBook áruházának kínálatát a mostanára már ipari szabvánnyá vált EPUB formátumúra alakítja át. A szabványt megvalósító és támogató Adobe Content Server 4 (ACS4) mint népszerű cross-platform megoldás képes másolásvédett letölthető elektronikus könyvek publikálására. Így a Sony boltjában megvásárolható könyvek többféle olvasóberendezéssel is kompatibilissé válnak, illetve saját olvasóberendezéseik számára is jóval nagyobb kínálat válik elérhetővé.

A Sony Reader eszközök az elsők között támogatták az International Digital Publishing Forum (IDPF) XML-re épülő EPUB formátumát, amit 60 cég és szervezet együttműködésével nyerte el mai formáját. Mostanra az EPUB formátum általános elfogadottságot nyert a legnagyobb kiadók körében, akik már most is jelentős mennyiségű könyvet publikálnak ebben a formátumban. Ebben hasznos segítség az Adobe InDesign, ami teljeskörűen használható EPUB kiadványok készítéséhez.

A jelenlegi Sony Reader eszközök (PRS 505 és PRS 700) az EPUB-ot és az újratördelődő PDF formátumot az Adobe Digital Editions 1.7 szoftveren keresztül támogatják. A nemrég bejelentett új eszközök (Reader Pocket Edition és Reader Touch Edition) már teljes EPUB és PDF támogatással jelennek meg. A Sony a legelső Reader (PRS 500) felhasználóinak is biztosít majd lehetőséget a frissítésre, így ők is élvezhetik majd az univerzális formátumok előnyeit.

A Sony könyváruházában már most is rengeteg új kiadvány és bestseller vásárolható meg, nem beszélve a több mint egymillió public domain státuszú ingyen letölthető könyvről a Google Books-ról, melyek EPUB formátuma már a Sony Reader eszközeire is optimalizált.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Sony

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram