SketchUp 2021 - A márka új felhasználói felülettel lép a következő korszakába

  Radikálisan megújul a SketchUp, és a 2021-es verzióval nem csak a brand logója újul meg, (ami a kocka egyszerűségére épül) de az új felület haladó eszközei is új szintre lépnek!

  Következzen egy rövid összefoglalás magától a csapattól:

  Nyolc év után örömmel tölt el minket az új stílus bemutatása, miközben töretlenül folytatjuk termékünk és márkánk fejlesztését. Új logónk a kocka egyszerűségéből származik, és a SketchUp fejlett eszközeivel formáztuk meg, amely kifinomultabb megjelenést és érzetet képvisel, anélkül, hogy megfeledkezne az alapjainkról.

   

   

  E 3D-ben épített formával is büszkén hirdetjük a növekedésünket a modellezési eszközök között.

   

   

  Amióta a SketchUp csatlakozott a Trimble családhoz, új kollégákkal találkoztunk, kibővítettük technológiánkat (gondoljunk a Trimble Connectre és az XR10-re), és termékeinket mindenütt a világon tervező szakemberek kezébe adtuk. Új márkánk világossá teszi ügyfeleink számára, hogy az AEC munkafolyamatokat támogató fejlesztéssel és a keresztértékesítés bevezetésével megfelelően összekapcsolódunk a Trimble ökoszisztéma többi részével.

   

  PreDesign: a SketchUp indításának új módja

  A SketchUp Pro 2021 mellett elindul új korai stádiumú kutatási eszközünk, a PreDesign (béta állapotban létezik egyelőre). Ez az eszköz az épületek, a külső terek tervezőinek és a főterveknek nyújt információkat, amelyekre szükségük van ahhoz, hogy megfelelően figyelembe tudják venni az éghajlati viszonyokat már a kezdeti koncepciókban, és a tervezést a modellezési folyamat megkezdése előtt ennek megfelelően tudják elkezdeni.

   

   

  A PreDesign javítja a tervezési eredményeket - a projekteket és a tervezőket több információval látja el az előzetes megoldások megfontolásához. Ez egy előremutató új módszer az építészeti projektek SketchUp-ban történő indításához.

   

  Live Components

  Örömmel mutatjuk be a SketchUp Live Components nevű új konfigurálható objektumát. Ezek az összetevők minden felhasználó számára elérhetőek lesznek, hogy megtalálják, letölthessék és élőben konfigurálhassák a SketchUp-ot!

   

   

  A felhasználók az élő komponensekhez úgy férhetnek hozzá, hogy megnyitják a 3D Warehouse-t, és eljutnak a modellgyűjteményünkhöz - amelyet a SketchUp Labs, az élő közösségi Beta program üzemeltet. Egyszerűen válassza ki az objektumot, és illessze be a SketchUp projektbe. Amikor duplán kattint egy Live Component szerkesztéséhez, a „Live Component beállítása” párbeszédpanel lehetővé teszi az összetevők „paramétereinek” vezérlését. A Dynamic Component-ektől eltérően a Live Components újra rajzolja önmagát a beállítások módosításakor.

  Induláskor a Live Component felhasználási lehetőségei tükrözik a gyűjteményünkben elérhető tartalmat. Ezek az összetevők kiválóan illeszkednek a SketchUp-hoz, mivel képességeik a felhasználói lehetőségek széles skáláján helyezkednek el (gondoljon az építészeti konfigurációra, a tértervezésre és a koncepció / esztétika gyors iterációjára). A 2021-es ütemtervünk alapján az Live Component-ek funkcionalitásának fokozását tűztük ki célul, valamint előfizetők számára a Live Component-szerzői eszközök bevezetését.

   

  Jobb modellszervezés

  Vállalkozásunk középpontjában az áll, hogy a felhasználók saját tervezési gondolkodásuk és termelékenységük révén értéket teremthessenek. Azt akarjuk, hogy a SketchUp felhasználói olyan 3D modelleket készíthessenek, amelyek egyszerűen jobbak, mint bármi más, főleg azok számára, akik nagy, komplex modelleket készítenek. Pontosan ezen dolgoztunk és teljesítettük a SketchUp-al 2021-ben: sokkal-sokkal jobb modell alkotást.

   

  Tag Folders

  Meg akartuk könnyíteni mindazon tervezők életét, akik nagy és összetett modelleket tartanak fenn, hosszú tag és jelenetlistákkal. A Tag Folder segítségével rendszerezheti és katalogizálhatja a címkéket attribútumok, épületszintek vagy tervezési lehetőségek alapján. 

   

  asdfasdf

   

  Ez a szolgáltatás elérhető a LayOut-ban is, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a 2D-s rajzok összeállításakor a modell nézetablakának nagyobb darabjait ki- és bekapcsolhassák.

   

   

  Tag Filtering

  Örömmel jelentjük be a szűrést a SketchUp Tag paneljén! Ez sokkal könnyebbé teszi a tag-ek keresését a modellben, és az egyes tag-ek láthatóságának gyors ellenőrzését, a tag-alapú kiválasztást a modellezési ablakban, vagy a tag-ek tulajdonságainak és stílusának szerkesztését. Ha hosszú tag-listáink vannak speciális elnevezési hierarchiába szervezve, a tag szűrés felgyorsítja a mappák létrehozását, lehetővé téve az előtag előtti szűrést és a keresett címkék hozzáadását.

   

  SketchUp Labs

  A Live Components az első olyan funkció, amelyet „SketchUp Labs” néven, egy új program keretében adtunk ki. A SketchUp Labs program változást jelent a szolgáltatások fejlesztésének és kiadásának módjában. A Beta program részeként kiadott funkciók még ugyan fejlesztés alatt állnak, de máris értéket nyújtanak felhasználói közösségünknek jelenlegi állapotukban.

   

   

  A Labs-képességei lehetővé teszik számunkra, hogy visszajelzéseket gyűjtsünk, így jobban priorizálhassuk a jövőbeli fejlesztéseket. Természetesen előfordul, hogy a Labs program részét képező funkciók kevésbé csiszoltak, de úgy gondoljuk, hogy érdemes gyorsabban új szolgáltatásokat nyújtani az ügyfeleknek, és így korábban képesek kipróbálni őket valós munkafolyamatokban.

  További részletek a SketchUp professzionális termékeivel kapcsolatban itt találhatóak! Emellett, amennyiben gondolkozik a vásárláson, most egy kihagyhatatlan promóciónk is van december 2-áig az Ön számára!