[SAJTÓKÖZLEMÉNY] Jelentős fejlesztések a ma megjelent Adobe Creative Suite 6-ban

   Az Adobe CS6 új kiadása jelentős fejlesztésekkel segíti a tervezők, webfejlesztők és videós szakemberek munkáját. A CS6 termékei az Adobe Creative Cloud ajánlathoz kapcsolódnak.

  SAN JOSÉ, Kalifornia – 2012. április 23. – Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) az Adobe® Creative Suite® 6 termékcsalád és az Adobe Creative Cloud (lásd a külön sajtóközleményt) bemutatásával ma bejelentette a tervezők, webfejlesztők és videós szakemberek számára készített leghatékonyabb eszközkészletét.  A 14 CS6 alkalmazás új kiadása, valamint a négy Creative Suite csomag – az Adobe Creative Suite 6 Design & Web Premium, az Adobe Creative Suite 6 Design Standard, az Adobe Creative Suite 6 Production Premium és az Adobe Creative Suite 6 Master Collection – továbbviszi az Adobe folyamatos innovációját a kreatív piacokon.Egy új, előfizetéses ajánlat, az Adobe Creative Cloud keretében a felhasználók az összes ma bejelentett Adobe CS6 alkalmazást letölthetik.  Az Creative Cloud emellett integrálja a mindennapi munkába az Adobe Touch Apps alkalmazásokat, felhőalapú szinkronizálást biztosít, és biztosítja a technológiát az alkalmazások és a hatásos webes élmény biztosításához. 

  „A tervezők rengeteg újítást kapnak a CS6 szoftvercsomaggal, köszönhetően a fő termékek mérföldkőnek számító kiadásainak – nyilatkozta David Wadhwani, az Adobe digitális médiáért felelős részlegének alelnöke. – A CS6 és Creative Cloud olyan új termékeket, új mobil munkafolyamatokat és fejlett kiadási képességeket is kínál, amelyek kiválóan példázzák rendkívüli elkötelezettségünket amellett, hogy biztosítsuk a tervezők, fejlesztők és videoszakemberek számára az összes olyan eszközt, amelyekkel hatásos tartalmakat és alkalmazásokat készíthetnek.”

  A CS jelentős frissítése és a teljesen új Muse jelentős változást hoz a tervezők munkájában

  Az Adobe Photoshop CS6 (lásd a külön sajtóközleményt), az InDesign CS6 és az Illustrator CS6 teljesítmény- és munkafolyamat-fejlesztései jelentős időmegtakarítást biztosítanak a nyomtatott, webes és mobil projektek esetében.

  • A Photoshop CS6 szoftverben az Adobe Mercury Graphics Engine rendszer lenyűgöző teljesítményt biztosít a rendkívül népszerű szerkesztési eszközök, például a Liquify, a Puppet Warp, a Transform és a Lighting Effects használata során.
  • Az Adobe a Photoshop áttörést jelentő tartalomfüggő képességeire építve új, tartalomfüggő javítási és áthelyezési szolgáltatásokat kínál. 
  • Az Illustrator CS6 frissített, modernebb felhasználói felületéről olyan új szolgáltatások érhetők el, mint az új képkövetési alrendszer, a minta-létrehozási képességek és az átmenetképzés.  A nagy teljesítményű Mercury rendszer sebességet és stabilitást biztosít, és támogatja a 64 bites Mac OS és a Windows rendszereket.
  •  Az InDesign CS6 továbbra is utat mutat a közzétételben, egyszerűbbé teszi a különböző elrendezések egyetlen tartalomkészletből történő létrehozásának folyamatát az új adaptív tervezési eszközökkel, ilyenek például az alternatív elrendezést, a megjelenítő eszközhöz alkalmazkodó elrendezést, a tartalomgyűjtést és a hivatkozott
  • tartalmat biztosító eszközök.
  • A vállalat a vadonatúj Adobe Muse™alkalmazást is bejelentette a mai napon – ezen rendkívüli eszköz segítségével a tervezők programozás nélkül hozhatnak létre és tehetnek közzé HTML5-alapú webhelyeket.

  Az Adobe új szintre emeli a HTML5-eszközöket

  Az Adobe minden webes és tervezőeszközében megjelenő innovatív, új munkafolyamatok és képességek leegyszerűsítik a webtervezők, fejlesztők és interaktív megoldásokat fejlesztő szakemberek kreatív munkafolyamatát.

  •  A webes szakemberek könnyedén integrálhatják az Adobe Edge Preview segítségével létrehozott HTML5-animációkat a Dreamweaver projektekbe, így az Adobe a HTML5 webes szabvány eszközei terén is fenntartja vezető szerepét.
  •  A Dreamweaver CS6 célja az alacsonyabb válaszidejű weboldalak tervezésének segítése, ezért folyamatos rácselrendezések készíthetők benne, így nincs többé szükség a különböző CSS-alapú felületek létrehozására és beállítására a telefonokhoz, táblagépekhez és asztali gépekhez.
  • A Dreamweaver CS6 az Adobe nemrégiben bejelentett PhoneGap Build szolgáltatásával való közvetlen integrációnak köszönhetően kiegészíti a webes szakemberek ismereteit, és lehetővé teszi számukra, hogy összetett natív mobilalkalmazásokat készítsenek a különböző platformokra. 
  • A Flash Professional CS6 felhasználói a Flash Professional Toolkit for CreateJS használatával egyszerűen átalakíthatják és alkalmazhatják ismereteiket a HTML5 szabványnak megfelelően.  A Flash Professional CS6 abban is segítséget nyújt, hogy a tervezők izgalmas és lenyűgöző játékélményt hozzanak létre olyan fejlesztésekkel, mint például a sprite-lapok előállítása, amelyek javítják a munkafolyamatokat és a teljesítményt.
  • A beépített natív bővítmények és az új csomagolási lehetőségek, amelyek a legújabb Adobe Flash Player és AIR futásidejű környezeteket használják, kibővítik és megkönnyítik az alkalmazások Android és iOS rendszerű eszközökön való terjesztését.

   

  A Production Premium CS6 a videós kreativitás határait feszegeti

  A videoszerkesztők által áttervezett és videoszerkesztőknek szánt eszközök jelentős teljesítménynövekedést biztosítanak, így az Adobe Creative Suite 6 Production Premium új mércét jelent a professzionális videomegoldások terén.

  • A tucatnyi új szolgáltatással bővült Adobe Premiere Pro CS6 új, kifinomult szerkesztési környezetével a professzionális videokészítési munkafolyamat központjaként működik.   A hatékony Mercury Playback Engine bővítésének köszönhetően támogatott az OpenCL is a MacBook Pro számítógépeken.
  • Az After Effects CS6, amely az elmúlt évtized legfontosabb After Effects kiadása, mind a teljesítmény, mind a válaszidő terén többet nyújt, mint valaha. A rendszer a teljesítményt növelő globális gyorsítótárba menti az előnézeteket, amelyek azonnal felhasználhatók onnan, így lerövidül a projektek közötti váltogatással töltött idő. 
  • A Production Premium szoftvercsomag további újdonsága az Adobe® Prelude™ CS6, amely leegyszerűsíti a beviteli és a naplózási munkafolyamatokat az utómunkálatok során, valamint az Adobe SpeedGrade, amely a végső simításokhoz és a fényeléshez biztosít hatékony szolgáltatásokat.
  • Az Adobe Audition CS6 felgyorsítja a hang utószerkesztését: a valós idejű klipnyújtással a klipek egyszerűen megnyújthatók és beilleszthetők egy szerkesztésbe, az automatikus beszédhangolást biztosító funkció pedig az automatizált párbeszédelemzés új és hatékony eszköze.
  • Az új, külső féltől származó, hardverintegrálásra szolgáló alkalmazásprogramozási felület – az Adobe Mercury Transmit – biztosítja a műsorszóróknak szánt videók megfigyelésének közvetlen csatlakoztatását a Mercury Playback Engine alrendszerhez olyan külső gyártóktól származó kártyák segítségével, mint az AJA, a Blackmagic Design és a Matrox.

   

  Élő online bemutató

  Az Adobe Creative Cloud és CS6 élő online bemutatója április 23-án, este 7 órától lesz elérhető az alábbi webhelyen: www.adobe.com/special/cs6/launch-event.html. Az esemény felvett videója pedig az Adobe TV oldalán, április 24-től lesz elérhető: http://tv.adobe.com.

  Árak és elérhetőség

  Az Adobe Creative Suite 6 termékek és az Adobe Creative Cloud megjelenése 30 napon belül várható, és már előrendelhetők. Az Adobe a továbbiakban is lehetővé teszi 14 különálló CS6 termék, valamint az Adobe Creative Suite 6 Design & Web Premium, az Adobe Creative Suite 6 Design Standard, az Adobe Creative Suite 6 Production Premium és az Adobe Creative Suite 6 Master Collection megvásárlását. A termékeket az arra jogosult ügyfelek frissítésként is megvásárolhatják. Az ügyfelek az Adobe.com webhelyen, valamint egyes kiskereskedőknél, viszonteladóknál és webáruházakban vásárolhatják meg a CS6 szoftvercsomagot. Árak felől érdeklődjön a viszonteladóinknál.