Bejelentették a Reason 11-et, búcsú a Propellerheads névtől

  A mostantól Reason Studios nevet viselő cég a teljes Reason rack-et VST formátumban is elérhetővé teszi!

  A zenei szoftverek népszerű gyártója, a Propellerhead bejelentette zeneszerkesztő szoftverének legújabb verzióját, a Reason 11-et és a Reason Rack Plugin-t. Ez nemcsak egy egyszerű frissítés, hanem egy forradalmi változást is fog hozni a szoftver további terjedésében és használatában. 

   

   

  Mindenekelőtt: a Reason Rack Plugin pontosan az, aminek hangzik, vagyis a teljes Reason Rack elérhetővé válik VST3 / AU plug-inként, teljes körű funkcionalitással. Aki ismeri, az tudja hogy e fantasztikus eszközök rengeteg lehetőségek kínálnak a zeneszerzés során. Lehet, hogy egy csak egy nagyszerű zongora hangszínre vágyunk, vagy procedurálisan szeretnénk generálni egy slágergyanús részletet, ami órákon keresztül tudunk lejátszani anélkül, hogy akár csak egyetlen ismétlődés is lenne benne. A Reason Rack mindezt és még sok más dolgot is tud. Reason felhasználóként a Reason Rack plug-in segítségével a kedvenc eszközeink, combinátoraink mostantól bármilyen projectben vagy kollaborációban használhatóak.

  A zene készítés teljesen egyéni dolog, mindenki másképp és különböző eszközökkel végzi. A Reason Rack plug-innek köszönhetően mostantól a Rack minden előnyéhez hozzáférhetünk a saját zeneszerkesztő DAW alkalmazásunkban, legyen szó Cubase, Logic, Live, Studio One, Bitwig, Reaper vagy FL Studio programokról. E szoftverek és a Reason Rack workflow kombinálása kimeríthetetlen kreatív kombinációkat eredményezhet.

   

   

  A szeptember 25-i induláskor a Reason 11 (és a Reason 11 Intro és a Reason 11 Suite) a Reason Rack plug-innel érkezik. Jelenleg a VST3 működik, de a cég intenzíven dolgozik a macOS AU-verzión is, ami ingyenes frissítésként még 2019 vége előtt meg fog jelenni. További formátumokat is vizsgálnak, mint például az AAX a ProTools platformon, de ez még bizonytalan.

   

   

  Ez azt jelenti, hogy a Reason-ot önálló zenei produkciós szoftverként nem létezik már? Természetesen nem! A Reason 11 sokkal több, mint a Reason Rack plug-in. Öt új rack eszközzel és jó pár, a felhasználók által régóta kért, DAW munkafolyamatot javító eszközzel bővült. A kicsi fejlesztések is hatalmas változásokat hoznak, mint pl. több hangjegy rajzolása egy adott snap érték szerint jegyzet, vagy ezek gyors némítása, egészen az olyan kritikus szerkesztési funkciókig, mint például a bezier görbe alapú automatizálás és az audio crossfade-ek alkalmazása a szomszédos audio sávokon.

   

   

  Bár nagyon népszerűek voltak a régi fél rack széles modulációs effektek, mostanra megérettek a ráncfelvarrásra. A Sweeper Modulation Effect és a Quartet Chorus Ensemble az új standard effektek - chorsu, ensembe, phaser, flanger és a filterezés széles skáláját fedik le. A sweeper akár 40 pólusú phaser hatásra is képes (miközben a phaserek általában megállnak a 2 v. 4 pólusnál). Ezenkívül a Sweeper-ben megtaláljuk a fantasztikus Europa szintetizátor túlmintavételezett verziójú szűrőit is.

   

   

  Sokan kérték, hogy az analóg szimulációt használó keverő kompenensek önálló rack eszközként is legyenek elérhetőek. Ez a Reason 11-ben valósággá vált: mostantól ugyanazokat a nagyfelbontású, csúcsminőségű EQ és dinamika plug-ineket használhatjuk akár egy Combinátorban, vagy Master Bus Compressort egy drum bus-on a maximális kohézió elérése érdekében.

   

   

  A grace period már érvényes, tehát aki most vásárolja meg a szoftvert, az a hivatalos megjelenés napján (2019 szeptember 25.) ingyen kapja meg a szoftver frissítését. Bármilyen korábbi Reason verzióról az upgrade a Reason 11-re $129 / €129 lesz.

  Megjelenik a szoftver egy speciális kibővített verziója is Reason 11 Suite néven, ami az alábbi extra eszközöket tartalmazza: Scenic Hybrid Instrument, Complex-1 Modular Synth, Umpf Club Drums, Umpf Retro Beats, Reason Electric Bass, Reason Drum Kits, Processed Pianos, Layers Wave Edition, Layers, Parsec Spectral Synthesizer, Radical Keys, Polar Dual Pitch Shifter, Rotor Rotary Speaker, PolyStep Sequencer, Quad Note Generator és Drum Sequencer. Erre a frissítés a Reason korábbi verziójáról $249 / €249-ba fog kerülni.

   

  Viszlát Propellerhead, üdv Reason Studios!

  A Reason 11-el egyidejűleg bejelentették azt is, hogy az eddigi Propellerhead cégnevet Reason Studios-ra változtatják. Kérdés, hogy miért?

   

  New Reason Studios logo

   

  Szeretnék a legjobb zeneszerkesztő szoftver elkészítése iránti elkötelezettségüket a legtisztább formában kifejezni, vezetni és inspirálni a zenészeket a kreativitás folyamatos fenntartásában. A világ már ismeri őket, mint a Reason alkotói. Az új Reason Studios név pedig sokkal jobban kifejezi ezt a küldetést. Szóval ez nem valami új és félelmetes váltás, hanem egy fókuszáltabb formában igyekeznek kifejezni azt a dolgot amit szeretnek: a Reason-t.

  A névváltás az elkövetkező hetekben fog megtörténni, az összes olyan helyen, ahol a Propellerhead brand megjelent - vagyis az olyan helyeken, mint a hivatalos weboldal, a Facebook, az Instagram, stb. Aggodalomra nincs ok, az összes régi link továbbra is működni fog. Még ha a név és a logó meg is változik, egyvalami változatlan: a munkatársaik elkötelezettsége azért, hogy a kreativitást leginkább kibontakoztató szoftvert alkossanak.

  Ha további információra van szüksége, kérem keresse fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll!