Prezi, a magyar világsiker

Alig huszonnégy órája jelent meg a TEDGlobal konferencia oldalán egy videó, melyen egy amerikai professzor a földünkön ma is zajló geopolitikai változásokról beszél. Parag Khanna a világ egyik legjelentősebb tudományos, design és technológiai konferenciáján Oxfordban egy magyar startup vállalkozás, a Prezi flash alapú prezentációs eszközét használta.

A Prezi egy nonlineáris prezentációs eszköz, melyben egymást követő diák sora helyett az előadó egy digitális vásznon szabadon elhelyezett információs térképet járhat végig. A megoldás előnye, hogy hatékonyabban kapcsolhatunk össze érveket és relációkat, utalásokat és argumentumokat. A Prezi alapítói: Halácsy Péter és Somlai-Fischer Szabolcs szerint ugyanis a diavetítés egy elavult, analóg technológia örököse, a digitális térben semmi sem kényszerít bennünket arra, hogy az egykori vetítők formátumában gondolkodjunk.

Ehelyett a Prezi egy végtelen vásznat kínál, ahol a felhasználó szabadon rendezheti el szövegeit, médiafájljait, és fotóit, hogy azután logikus formába öntse és a közönségnek is bemutassa őket. Mindebben segítségére van a fejlesztés legizgalmasabb médiaeszköze, egy csaknem végtelen zoomokra képes szerkesztői rendszer, mely online és offline változatban is elérhető. A Prezi mindemellett több, mint látványos szakítás a diavetítés gyakorlatával. A nonlineáris előadásmód segíti az összefüggések és bizonyítások megjelenítését, nincs szükség többé arra, hogy az előadó manuálisan lépkedjen vissza egy korábbi diához, amikor érvelését prezentálja. Ez az előadásmód egyszerre elegáns, figyelemfelkeltő és segíti a megértést, a befogadás folyamatát is.

A 2008-ban alakult magyar cégbe A Magyar Telekom induló támogatását követően a dániai központú Sunstone Capital, majd a TED konferencia mögött álló The Sapling Foundation is befektetett. Az innováció felkeltette a világsajtó figyelmét is. Bemutatta a Wall Street Journal, a Financial Times, a New York Times és a CNN is. A termék a tudományos és gazdasági élet, a szervezeti és médiakommunikáció területének legnevesebb előadói használják és méltatják: felkeltette a World Economic Forum, és a NextWeb konferenciák, valamint a Google, a Microsoft és az Adobe érdeklődését is. Tanácsadói testületének tagja többek között a Twitter mikroblog szolgáltatás egyik alapítója, Jack Dorsey is, akivel a Prezi munkatársai akár San Franciscoban is találkozhatnak. A magyar startup ugyanis hamarosan megnyitja első irodáját a Szilícium Völgy kapujában.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
http://prezi.com

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram