Pillants be a Narwhal Stúdió kulisszái mögé!


Safari Sosebee, a Narwhal Studios társalapítója és CCO-ja mesélt a virtuális művészeti részleg, vagyis a VAD (Virtual Art Department) munkájáról!


Narwhallead.jpg

 

Mára a filmkészítés elengedhetetlen részévé váltak a virtuális gyártási munkafolyamatok. A fizikai díszletek és kellékek helyett az alkotások képi világa teljes digitális világokká bővültek, melyhez elengedhetetlen a virtuális művészeti részlegen dolgozók (VAD-ok) munkássága.

A Narwhal Stúdió csapata úttörőként dolgozott az új virtuális művészeti részlegén és az eszközfejlesztési munkafolyamatokon, miközben olyan élvonalbeli virtuális produkciókat alkottak, mint a The Mandalorian, az Ant-Man and the Wasp: Quantumania, a The Book of Boba Fett, az Obi-Wan Kenobi és a Black Adam.

Safari Sosebee, a Narwhal Studios társalapítója és CCO-ja mesélt arról, hogyan is zajlik a munka egy ilyen művészeti osztályon, beleértve azt is, hogy a Wacom új Cintiq Pro 27-es modellje hogyan segít még tovább bővíteni az alkotás lehetőségeit.

 

 

Mivel foglalkozik a Virtuális Művészeti Osztály (VAD)?

A VAD a virtuális gyártási folyamat több lépésében is részt vesz és munkájuk még a helyszínek tervezése előtt megkezdődik. 
„Az előgyártás forgatókönyvi szakaszában egy virtuális osztályon dolgozó művész támogatja az írót, hogy a sztorit képekkel és kidolgozott storyboardokkal erősítse meg. Tehát a VAD munkája azonnal elkezdődik, amint megvan a finomított forgatókönyv, és a produkciós tervező készen áll arra, hogy belevesse magát a díszletek megértésében és a helyszínek felkutatásában, mind a valós, mind a virtuális világban.” -magyarázta Sosebee.

A virtuális művészeti részlegek tagjai nap mint nap idejük nagy részét az Unreal Engine-ben töltik. 
„A világítás lehetőségei, a kamera elhelyezése, a díszlettervezés, a VR-felderítés, a környezet élővé varázsolása mind az Unreal Engine-ben történtek” – mondta Sosebee.
Az Unreal Engine-en kívül a VAD-ok által használt teljes programcsomag meglehetősen sokszínű az xNormalstól a Houdiniig, de a Narwhal Studios-nál általában a ZBrush-t, a Substance Paintert, a Mayát és az Adobe Photoshopot használnak.

A pandémia után a filmeken és tévéműsorokon végzett munka nem folyhatott mindig a stúdióba. Sok alkotó számára a gyártási munkákat home officeban kellett végezni. „A Cintiq Pro mérete és hordozhatósága fontos tényező” – mondta Sosebee. „Nemcsak a tipikus táblagép-funkciókat tartalmazza, hanem precíz színkalibrációt is 4K minőségben, amelyet virtuális elővilágításainkban használunk.”

Ezek az egyedülálló előnyök több szerepkörre is kiterjednek a VAD-on belül. Egy csapaton belül a VAD Supervisor és a VAD Lighting Lead egyaránt használhat Cintiq Pro-t. “Ezen szerepkörök mindegyikének folyamata közvetlenül a produkciós tervezővel és operatőrrel való együttműködést foglalja magában a visszacsatolás és a változtatások végrehajtása érdekében a gyártás során. Ez megköveteli a Cintiq Pro által kínált pontosságot a képernyőn látottak tekintetében.” - mesélte Sosebee.

További érdekességekért kattints ide!

 

(Wacom Blog)

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram