Neves médiavállalatok tették le a voksukat az Adobe Strobe mellett

A 2009-es Streaming Media East Conference rendezvényen az Adobe bejelentette, hogy több mint 20 nagyvállalat, médiacég, kiadó és tartalomtovábbító hálózat (CDN) választotta az Adobe nyílt framework-re alapuló technológiáját a saját egyedi médialejátszóik megalkotására.

A jelenleg „Strobe” kódnéven fejlesztett framework segítségével a médialejátszók egy új szabványa jöhet létre, amely már kész elemeket tartalmaz a fejlesztési idő lerövidítéséhez. A Strobe 2009 áprilisi bejelentése óta több mint 20 nagy on-line médivállalat ( Adap.tv, Akamai, Blip.tv Brightcove, CDNetworks, Digitalsmiths, Eyewonder, GlanceGuide, Grab Networks, Incited Media, iStreamplanet, KickApps, Level 3 Communications, Limelight Networks, Multicast Media, Nielsen, Omniture, Panache, PointRoll, ScanScout, Thumbplay, Visible Measures, YuMe) választotta ezt a framework-öt és fogja a jövőben támogatni.

A Strobe teljen kihasználja az Adobe Flash előnyeit
A Strobe-ban megtaláljuk majd az Adobe Flash Media Server 3.5 lehetőségeit, így mint:

  • hálózati sebességtől függő dinamikus streaming
  • DVR funkcionalitás (pause, előre hátra „pörgetés”)
  • HTTP progresszív letöltés
  • egyszerre több CDN hálózat támogatása
  • QoS (quality of service) szolgáltatások az interaktív és tartalomgazdag felhasználói élményért

A nyílt framework-nek köszönhetően a fejlesztők a Strobe szofverkomponensek felhasználásával speciális funkciókat építhetnek a lejátszóba, mint pl. reklámok, valósidejú felhasználási statisztikák generálása vagy a közösségi site-okkal való szoros integráció. Mindezt úgy érik el, hogy a funkciókat megvalósítú kódot nem kell a böngésző részévé tenni, a szükséges komponenseket plug-and-play szoftverkomponensek formájában aktiválhatják. Ilyen kiegészítőket a jövőben nem csak az Adobe, hanem független cégek is fognak készíteni.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Businesswire

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram