Milyen funkciókat rejt magában az új QuarkXPress 2019?

  A Quark bejelentette a QuarkXPress design és layout szoftver következő nagy verzióját.

  A nyáron megjelenő QuarkXPress 2019 bevezeti a webdesign során alkalmazható forradalmi szemléletű Flex Layout-ot, újratervezett táblázatkezelést és újabb produktivitást segítő eszközöket.

   

   

  Chris Hickey, a Quark Software Inc. vezérigazgatója elmondta: „A QuarkXPress 2019-tel a Quark továbbra is a nyomtatás és a digitális tervezés közötti határok megszüntetésén dolgozik. Legyen szó akár interaktív iPad-alkalmazásokról, webes kiadványokró, e-könyvekről, professzionális nyomatokról vagy reszponzív weboldalakról, a designerek tási és most érzékeny weblapok, a tervezők zökkenőmentesen képesek a meglévő tudásukat alkalmazva többcsatornás tartalom és design létrehozására és közzétételére, mindössze egyetlen egységes eszközkészletet használva”.

  A QuarkXPress 2019 új funkciói:

  • Flex Layout-ok
  • Átdolgozott táblázatkezelés
  • Professzionális szintű kép export
  • Teljes PDF Accessibilty támogatás
  • Megnövelt teljesítmény Mac és Windows rendszereken
  • Új típusú kurzor
  • 9-pontos referencia rács
  • Automatikusan növekvő szövegdobozok
  • Továbbfejlesztett bekezdésformázás
  • Irányított könyvgerinc beállítás
  • Könnyű hozzáférés az egyesítéshez
  • Továbbfejlesztett margó formázási lehetőségek
  • Retina felbontás támogatás

   

  A QuarkXPress 2019 bemutatja a Flex elrendezéseket

  A QuarkXPress 2019 bemutatja a Flex Layouts-ot, elsőként a digitális kiadványok világában. A Flex Layouts egy új layout eszköz, amely lehetővé teszi a tervezők számára, hogy WYSIWYG környezetben valóban reszponzív HTML5 weblapokat hozzanak létre. A Flex Layouts nem igényel HTML- vagy CSS-kódolási készségeket, ami azt jelenti, hogy a grafikai tervezők elkezdhetnek banner hirdetéseket, land page-eket, microsite-okat, stb. készíteni.

  Modern Web Design: A nyomdai célre szánt layout és anyagokat modern weblapokká alakíthatja át a Flex Layouts segítségével, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kódolástól mentes web design-t készítsenek. Keltsen életre layoutokat natív HTML5 és CSS3 effektekkel, beleértve a csepp árnyékokat, színátmeneteket, vektoros alakzatokat, videót és sokféle interaktív elemet.

  Valódi reszponzivitás: A Flex Layout tér HTML kimenete reszponzív bármilyen eszköz méretarányára, beleértve az asztali, tablet és mobiltelefon-képernyőket. A tervezők hozzáadhatnak bármilyen interaktív elemet amit a QuarkXPress támogat, hozzon létre parallax hatást a háttérképekre, és tesztelje a reszponzivitást anélkül, hogy elhagyná a QuarkXPress-et.

  A grafikai tervezők webes tervezőkké válnak: A Flex Layouts választható HTML5 kimenete megfelel a feltörekvő webes szabványoknak, ami azt jelenti, hogy a grafikusok natív, webes app-szerű élményt alkothatnak közvetlenül a QuarkXPress-ben. Miután a Flex Layout elkészült, a tervezők exportálhatják és feltölthetik a kódot egy web hosting szolgáltatásba - vagy - használhatják a Flex Layouts-ot prototípus-eszközként és megoszthatják a kódot a webfejlesztő csapattal.

   

  Táblák újrafogalmazva

  A táblázatok hatékony eszközök a komplex információk bemutatásának egyszerűsítésére. A tervezők számára azonban időigényes lehet a táblázatos tartalom létrehozása és frissítése. A QuarkXPress 2019-ben a Quark teljesen újraszervezte a táblázatokat, bevezetve olyan új táblázat objektumokat, amelyek ötvözik a kreatív szabadságot az időtakarékos automatizálással.

  Sokoldalú új táblázat modell: A QuarkXPress új táblázat modellje új formázási szabályokat vezet be a táblázat-, a sor-, az oszlop-, és a cella szintű formázáshoz a szöveges stílusszabályokkal együtt. A tervezők tetszőleges táblázat stílusokat alkalmazhatnak, függetlenül attól, hogy azokat közvetlenül a QuarkXPress-ben hozták létre, vagy automatikusan importálták a táblát az Excelből. Ráadásul, ha a forrás Excel-táblázat módosítása történik, az adatok a QuarkXPress-ben is anélkül frissülnek hogy az “széttörné” a táblázatot.

  Könnyű hozzáférés a táblázat stílusokhoz: Minden táblázatformázás a QuarkXPress-ben egy új és intuitív felhasználói felületen keresztül történik. A tervezők hozzáférhetnek a táblázatstílusokhoz a measurement palettáról, amely sokkal finomabb vezérlést biztosít a táblák cellaszinű formázásához, valamint korlátlan lehetőséget a keretek és a vetett árnyékok formázására és hozzáadására.

  Időt takaríthat meg, növelje a termelékenységet: A QuarkXPress előre meghatározott táblázatstílusokat tartalmaz, amelyek az összes formázási opciót előre beállították, de természetesen magunk is épíhetünk ilyeneket. Ha Excel-ből importálunk táblázatokat, akkor az importálási folyamat során a Excel táblázat stílusát is automatikusan átvehetjük.

   

  Már most biztosítsa az Ön QuarkXPress 2019-es példányát

  A QuarkXPress 2019 nyár elején elérhető lesz, a tervezők pedig már most biztosíthatják a saját licenszüket a QuarkXPress Advantage programjában való részvétel révén. A QuarkXPress Advantage egy új módja az upgrade-nek, ami folyamatos frissítést, korlátlan technikai támogatást, exkluzív ajánlatokat és még sok mást is kínál a QuarkXPress felhasználóinak.

  Azon felhasználók, akik még nem rendelkeznek QuarkXPress 2018-al, a QuarkXPress Advantage megvásárlásával a QuarkXPress 2018-at és a QuarkXPress 2019-et is megkapják. Ugyanígy a már QuarkXPress 2018-at használó designerek is vásárolhatnak egy QuarkXPress Advantage előfizetést 2019-re, ami egyben korai hozzáférést kínál az új szoftverhez. Bármilyen újonnan vásárolt QuarkXPress 2018 egyben 12 hónapos hozzáférést is biztosít a QuarkXPress Advantage-hoz, amely magában foglalja a QuarkXPress 2019 frissítését is.

   

  Hivatalos magyar nyelvű termékleírásunk IDE kattintva tekinthető meg!