Megjelent a legújabb csúcskategóriás AMD grafikus kártya

Az AMD bejelentette a grafikus munkaállomásokban működő legújabb modelljét, az ATI FirePro V8750-et. Az elképesztő technikai specifikáción felül további újdonság, hogy a FirePro kártyák mostantól támogatják a CrossFire technológiát, így több kártya egyidejűleg is dolgozhat egy gépben.

Az AMD szerint a FirePro V8750-ben találjuk a ma létező legnagyobb számú shader engine-t (800) és a legnagyobb memóriaátviteli sebességet (115.2 GB/s), ami a professzionális felhasználás során is lehetővé teszi nagyon komplex modellek és fotórealisztikus képek valósidejű renderelését. A tesztek alapján a kártya Autodesk 3ds Max OpenGL sebessége 118 százalékkal nagyobb a rivális nVidia Quadro FX 4800-hoz képest.

A kártya párhuzamos feldolgozási architektúrájának köszönhetően automatikusan oda koncentrálja a legnagyobb számítási teljesítményt, ahol erre leginkább szükség van. Az ATI Stream technológia lényege pont ebben rejlik: az alkalmazások képesek a 3D képességeken felül is a kártya erejének a kihasználására. Jó példa erre a jelenleg még csak béta állapotú ATI Stream Encoder plug-in az Adobe Premiere Pro-hoz, mely az MPEG-2 és a H.264 videókódolást gyorsítja meg.

A kártyán 2GB GDDR5 framebuffer memóriát találunk, két DisplayPort kimenettel, egy Dual-Link DVI kimenettel valamint egy sztereo szinkron kimenettel.

A hatalmas teljesítménynek természetesen ára is van: a kártya amerikai listaára 1799 USD.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Digital Arts Online

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram