Megjelent a FileMaker 10 termékcsalád

A FileMaker 2009. január 5-én bejelentette adatbázis-kezelő szoftverének legújabb, 10-es verzióját. Itthon március közepétől lesz
kapható a szoftver közép-európai változata.

De nem érdemes a vásárlást márciusra halasztani, mert minden január 5-e után érkező megrendelés mellé automatikusan járni fog a 10-es frissítés is.

A FileMaker a már megszokott változatokban érhető el: FileMaker Pro 10, FileMaker Pro 10 Advanced, FileMaker Server 10 és a FileMaker Server 10 Advanced.

Milyen újdonságok találhatóak az új verzióban?

  • Az elmúlt évtized legnagyobb grafikai és kezelőfelületi fejlesztése
  • A baloldali kezelőfelület áthelyezésre került a felső sávba, kiegészítve új és már meglévő eszközökkel.
  • Az új "script trigger" opcióval lehetőség nyílik automatizálni feladatokat, illetve fokozni a produktivitást. Az MS Excelben megtalálható macro funkcióhoz hasonló opcióval válnak ezek megvalósíthatóvá. 12 előre elkészített script trigger is található az új szoftverben (5 objektum- és 7 "layout" alapú).
  • Új keresési funkciók, mint például a specifikus keresések elmentése.
  • Új riport készítési- és felhasználási funkciók. Most már lehet a riportban is az adatokat módosítani, ami automatikusan felülírja az adatbázisban szereplő adatokat is, tehát nem kell oda-vissza váltani a felületek között.
  • Adatbázis építés különféle forrásokból, mint pl.: csv, Tab, az új MS Excel 2007 (.xlsx) vagy az új Bento 2
  • Tovább erősítették az SQL támogatást. Most már képes a szoftver megjeleníteni, hozzáférni és használni még több SQL forrás adatait, mint például SQL táblázatokat MS SQL Server 2008-ban, Oracle 11g-ban és MySQL 5.1-ben.
  • E-mail küldése SMTP-n keresztül - Az e-mail kliens megnyitása nélkül, közvetlen lehet e-mailt küldeni a FileMaker Pro 10-ből.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
szoftver.hu

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram