Megjelent az Adobe Technical Communication Suite 2 szoftvercsomag

Az Adobe Systems Incorporated ma bejelentette az Adobe Technical Communication Suite 2 szoftvercsomagot, a gazdag műszaki információk és képzési anyagok készítésére, ellenőrzésére, kezelésére és több csatornán keresztül történő közzétételére szolgáló egyedülálló megoldást. A szoftvercsomag segítségével a műszaki kommunikációs szakemberek hatékony dokumentációkat, oktatóanyagokat és internetalapú felhasználói segédanyagokat hozhatnak létre, amelyek hagyományos szöveget, a 3D terveket, valamint a gazdag multimédiás tartalmat, például Adobe Flash Player-kompatibilis videót, AVI-, MP3- és SWF-fájlokat is tartalmaznak.

A továbbfejlesztett csomag tartalmazza az Adobe műszaki tartalom készítésére szolgáló és DITA-megoldását, az Adobe FrameMaker 9 szoftvert, az Adobe súgórendszer- és tudásbázis-készítő eszköze, az Adobe RoboHelp 8 szoftver legfrissebb verzióját, az Adobe népszerű elektronikus tananyagkészítő eszköze, az Adobe Captivate 4 szoftver frissítését (lásd a külön elérhető sajtóközleményt), valamint a Photoshop CS4 szoftvert, amely a digitális képfeldolgozó szoftverek iparági szabványa, és amely most vált a csomag részévé. A csomag olyan, kategóriájukban vezető termékeket is tartalmaz, mint az Adobe Acrobat 9 Pro Extended és az Adobe Presenter 7.

"A Technical Communication Suite 2 segítségével az Adobe a műszaki kommunikáció területének igényeit elégíti ki: nagyobb termelékenységet biztosít, és javítja a FrameMaker, a RoboHelp és a Captivate együttműködését" - mondta Sanjeev Gadre, az Adobe nyomtatási és kiadási megoldásokkal foglalkozó részlegének marketingigazgatója. "A műszaki segédanyagok olvasói elvárják a gazdag képi tartalmat. Éppen ezért mostantól a Photoshop CS4 segítségével a szakírók, a szerzők, az oktatásban dolgozó szakemberek és az informatikusok gazdag látványelemekkel bővíthetik a tartalmat."

Az Adobe Technical Communication Suite 2 egy olyan teljeskörű megoldás, amely a nagyobb termelékenység mellett robusztus támogatást nyújt a szabványalapú tartalomkészítéshez, beleértve a Darwin Information Typing Architecture (DITA) XML-alapú műszaki tartalomkészítési és -közzétételi szabvány támogatását. A csomag lehetővé teszi a gazdag tartalom létrehozását és különböző csatornákon keresztül történő közzétételét, például XML/HTML, nyomtatott, PDF, WSF, WebHelp, FlashHelp, Microsoft HTML Help, OracleHelp, JavaHelp és Adobe AIR formátumban. Az ellenőrzést végző szakemberek megjegyzései közvetlenül importálhatók a PDF-fájlokból, így az ellenőrzési folyamat is hatékonyabbá válik.

A FrameMaker 9 új, modern felhasználó felületén a műszaki kommunikációs szakemberek az összetett és terjedelmes tartalmat könnyedén készíthetik el, strukturálhatják, ellenőrizhetik és tehetik közzé. A szoftver támogatja a hierarchikus könyveket és a DITA 1.1 iparági szabványt, valamint megkönnyíti a témaalapú tartalom elkészítését. Emellett a FrameMaker 9 egyedi képessége, hogy egy leegyszerűsített munkafolyamattal teszi lehetővé a strukturálatlan, a strukturált és DITA-tartalom összegyűjtését. A PDF-alapú ellenőrzési munkafolyamat segítségével a szerzők könnyedén importálhatják és beépíthetik a visszajelzéseket, ezzel csökkenthetik a tartalom fejlesztésére fordított időt és energiát. A FrameMaker 9 kihasználja a vállalatok meglévő tartalomkezelő rendszereibe fektetett erőforrásokat is, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek és keressenek a tárolt tartalomban.

Az Adobe RoboHelp 8 olyan alapvető új szolgáltatásokkal rendelkezik, amelyekkel a műszaki kommunikációs szakemberek egyszerűen készíthetik el az XHTML-kompatibilis professzionális súgótartalmat. Az automatizálás és az egyetlen adatforrásra épülő megoldások támogatásával, valamint a FrameMaker és a Microsoft Word szorosabb együttműködése révén nagyobb termelékenység érhető el. A szoftver támogatja a listákat és a táblázatokat, a hatékony oldalfelépítést és sablonhasználatot, egy új és könnyen elsajátítható CSS-szerkesztőt tartalmaz, valamint új keresőszolgáltatása megkönnyíti a végfelhasználók számára a tartalom megtalálását. A szerzők a tartalmat többféle online súgóformátumban tehetik közzé, köztük egy Adobe AIR alkalmazás segítségével is, amely leegyszerűsített internetes és helyi felhasználói élményt nyújt, valamint támogatja az olyan tartalomgazdag szolgáltatásokat, mint az RSS-hírcsatornák és a felhasználói megjegyzések.

"A műszaki dokumentálás piaca gyorsan változott a felhasználók igényeinek megfelelően, akik már nem szeretnék az elejétől a végéig elolvasni a nyomtatott használati útmutatókat" - mondta Jim Hamilton, az InfoTrends igény szerinti nyomtatási és kiadási technológiákkal és nagyformátumú nyomtatással foglalkozó tanácsadói csoportjának igazgatója. "Az Adobe olyan megközelítést alkalmazott, amelyet csak olyan vállalat követhet, amely eszközök széles körével rendelkezik, és amely jövőképének részeként támogatja ezt a fejlődő piacot. A Technical Communication Suite 2 segítségével az Adobe a FrameMaker, a Photoshop, az Acrobat, a RoboHelp és a Captivate előnyeit egy lenyűgöző, a műszaki szerzők számára készült szoftvercsomag formájában használja ki."

Árak és elérhetőség

Az Adobe Technical Communication Suite 2, a FrameMaker 9, valamint a RoboHelp 8 az Adobe hivatalos viszonteladóinál vásárolható meg. A FrameMaker 9, a RoboHelp 8 és a Captivate 4 különálló termékként is elérhető.

Az Adobe Technical Communication Suite, a FrameMaker 9 és a RoboHelp 8 kompatibilis a Microsoft Windows XP Service Pack 2 (a Service Pack 3 használata ajánlott), valamint a Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate vagy Enterprise Service Pack 1 operációs rendszerekkel. A termékekből elérhető oktatási változat, és termékfrissítésként is megvásárolhatók. További információért látogasson el az Adobe Hivatalos magyarországi Disztribútorának honlapjára: www.trans-europe.hu.

Az Adobe Systems Incorporated

Az Adobe forradalmasítja a világ ötletekkel és információkkal kialakított viszonyát - bárhol, bármikor és bármilyen közegben. További információért látogasson el a www.adobe.com webhelyre.

Forrás: szoftver.hu

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram