Megjelent az Adobe After Effects CC 2017.2

  Hatékonyság és optimalizálás az alapoktól a legújabb After Effects CC verzióban.

  Az Adobe bejelentette, hogy az After Effects CC 2017 tavaszi frissítése elérhető. Az új verzió a korábbit felülírja így párhuzamos verziók egyidejűleg nem lehetségesek, tekintve, hogy ez egy patch release.

  Az újdonságokról:

  Essential Graphics Panel: ennek segítségével a felhasználók saját motion graphics sablonokat hozhatnak létre lokálisan vagy a Creative Cloud Library-kon keresztül, ami egyben más felhasználókkal is megosztható. Ráadásul a hozzáadott paraméterek Premiere Pro megfelelője is szerkeszthetővé válik Premiere-ben, így pl. a stílus beállítását követően a kollégák könnyen beállíthatják a szöveget, a színeket vagy a grafikák layoutját. Az After Effects-ben már most 25 szép és profin kivitelezett sablon találunk, amiket akár Premiere Pro-ban is használhatunk.

  Lumetri Scope: A felhasználók értékelték a Premiere Pro-ban és szerették volna az After Effectsben is viszontlátni...így megérkezett! A tartalom áttekinthető a vectorscope, histogram, parade és waveform scope-ok segítségével. Ezek között könnyen váltogathatunk, vagy egy akár ötféle analizátorból álló konfigurációt is menthetünk. Ezeket kombinálva a Lumetri Scopes és a Lumetri Color együtt egy nagyon hatékony színkorrekciós eszköztárat biztosít.

  Camera Shake Deblur: Előfordult már hogy bár sikerült egy remegő felvétel stabilizálni, de a nem kívánt motion-blur miatt mégis ki kellett dobnunk a nyersanyagot? Az új Camera-Shake Deblur ezt a homályosodást igyekszik kiküszöbölni.

  Jobbról balra és indiai szöveg támogatás: Mostantól jobbról balra olvasható forgatókönyvekkel (pl. arab) valamint indiai szövegekkel is dolgozhatunk. Készítsünk grafikákat amivel a világnak ezt a felét is elérjük, mindenféle trükkök használata nélkül.

  Újabb GPU-gyorsítást használó effektek: Drop Shadow, Fractal Noise, Gradient Ramp, Levels, and Offset. Az új Fast Box Blur effect (ami a most már elavult Fast Blur, Box Blur and Gaussian Blur-t helyettesíti) is most már ezen plug-inek funkcióit egyesíti egyetlen plug-inben, ami most már a GPU-n fut.

  További újdonságok az AE CC 2017-ben:

  • Natív támogatás a magas frame rátájú footage-ek és kompozíciók esetében, max 999 (!) frame per szekundumig.
  • A Solid folder most már rendezhet és átnevezhető mint bármelyik másik project elem.
  • Gyorsbillentyűk a maszkok editálásához, a limitek kitolása a Mask Expansion és Mask Feather funkciók esetén.
  • A Character leading és Team Project funkciók scriptelhetővé váltak.
  • Színezhető  markerek