Megjelent a Propellerhead Reason 9.5 VST támogatással!

  Mostanra a Reason-t egy könnyen használható, intiutív és nagy tudású univerziális zeneszerkesztő platformmá vált.

  A Propellerhead kiadta a Reason zenei produkciós szoftver régóta várt legújabb verzióját, a Reason 9.5, ahol legnagyobb újdonságként bevezette a VST hangszerek és effektek támogatást.

  A frissítés minden Reason 9 felhasználó számára ingyenes.

  Az alábbi videó jól demonstrálja a legújabb lehetőségeket, ahol egy tropical house stílusú dalt rögtönöznek:

   

   

  A fő újdonság tehát a VST plug-in támogatás: a hangszerek és az effektek egyszerű fogd és húzd módszerrel illeszthetőek a rack-be, kihasználhatják a Reason moduláris rack felépítéséből származó előnyöket (CV és audio kapcsolatok), a népszerű Player modulokat, de akár Combinatorokba is szervezhetjük őket a Reason saját eszközeivel vagy a Rack Extension-ökkel. Minden tökéletes szinkronban történik, köszönhetően a háttérben az új plug-in késés kompenzációs algoritmusnak.

  “Láttunk jópár bámulatos VST hangszert és effektet a piacon, és szerettük volna ha ezekhez a Reason felhasználóknak is lenne hozzáférésük, de mindenféle bonyolítás nélkül.” - m ondta Mattias Häggström Gerdt, a Reason termékmenedzsere. “A Reason megtalálja az összes VST-t a számítógépeden és ezek megjelennek a Reason eszközök között. Innen már csak egy mozdulat hogy azt a Rack-be húzva rögtön használni is tudd, akár a legmélyebb részletekbe menően (a CV vagy audio kapcsolatok felhasználásával), vagy egyszerűen csak játssz a billentyűzeten - az hogy egyszerűen vagy komplexül használod az eszközt, a te választásodon múlik!”

  A Reason 9.5 támogatja a VST 2.4-es szabványú hangszereket és plug-ineket, vagyis szinte mindent ami manapság elérhető. A már több mint 90 gyártótól elérhető 375-nél is több Rack Extension-ön felül a Propellerhead Shop-ban neves VST gyártók, mint pl. A Waves, Output, KV331, iZotope termékeit is megtaláljuk.

  A Propellerhead termékek legfrissebb magyar árai itt találhatóak.