Megjelent a JetBrains EduTools legújabb verziója

  Tanuljunk programozást a legjobb kódszerkesztők segítségével!

  JetBrains EduTools bővítmény segítségével tanulhatsz és taníthatsz programozási nyelveket, mint például Kotlin-t, Java-t, Python-t, JavaScript-et, Rust-ot, C / C ++ -t és Scala-t kódolási feladatok és egyedi ellenőrző tesztek alapján, közvetlenül a JetBrains IntelliJ alapú IDE-k használatával.

   

   

  Hogyan működik?

  Telepítsd az EduTools beépülő modult: Válaszd a Beállítások → Beépülések (vagy a Beállítások → Beépülések bekapcsolása az üdvözlőképernyőn lehetőséget) és keresd meg az EduTools beépülő modult.

   

  Mire használhatjuk oktatóként:

  Készítsünk saját interaktív tanfolyamot egyedi feladatokkal, ellenőrzésekkel, tesztekkel, tippekkel és még sok mással.

  Osszuk meg tanfolyamunkat nyilvánosan vagy magántulajdonként a hallgatókkal vagy munkatársaival a Stepik-en, a tanulásmenedzsment és a MOOC platformon. Illetve akár archív fájlként is menthetjük tanfolyamunkat.

  Hagyjuk, hogy a tanulók önállóan elvégezzék feladataikat az integrált tesztek segítségével.

  További részleteket ez az útmutató tartalmaz

   

  Hogyan használhatjuk tanulóként:

  Csatlakozz a nyilvános interaktív programozási kurzushoz a listából, vagy válassz egy tanfolyamot a Stepik-től, oldd meg a “Kotlin programozási feladatok Java fejlesztők számára” vagy az “Algorithmic Toolbox” Coursera kurzusokhoz feladatait, fejezd be a JetBrains Akadémia projektjeit és oldd meg a CheckiO kihívásait.

  A tanulást úgy kezdd, hogy kitöltöd a kódban található placeholdereket a feladat leírása szerint.

  Az intelligens fejlesztőeszköz segítségével ellenőrizd a feladatokat, kapj azonnali visszajelzést és gyors eredményeket.

  Olvasd el ezt az útmutatót a részletekért.


  Ráadásul most az EduTools plugin legújabb 3.8-as kiadása készen áll a kipróbálásra! Nézzük az újdonságokat:

  Új tabbed nézet a kurzus kiválasztásához

  A JetBrains folytatja azon erőfeszítéseit, hogy a kurzusválasztás felhasználói felületét könnyebbé és áttekinthetőbbé tegye, hogy a tanulási tapasztalat még simább és élvezetesebb legyen. A beépülő modul előző verziójában új felhasználói felületet telepítettek a tanfolyamkártyák böngészéséhez, most pedig örömmel mutatják be az új tabulátoros nézetet kurzusválasztáshoz, ahol a tartalmat kényelmesen, a támogatott platformok szerint csoportosítva találjuk:

   

  Jetbrains EduTools

  Tehát, ha el akarunk indulni a JetBrains Akadémián, és érezni szeretnénk a projekt-alapú tanulás erejét, akkor csak indítsuk el az Algorithmic Toolbox kurzust a Coursera-tól, vagy a Stepik Java tanfolyamot, ahol mindent megtalálunk amire csak szükségünk lehet.

  A Community Courses tab-on megtaláljuk az összes olyan tanfolyamot, amelyet a közösség az EduTools plugin segítségével hozott létre, ideértve a népszerű JetBrains tanfolyamokat is, mint például „Kotlin Koans”, az „AtomicKotlin” vagy az „Introduction to Python”. A CheckiO tab kiválasztásával és a kurzusra való belépéssel játékosan, érdekes kvízek kitöltésével kezdhetsz programozni tanulni. Ügyes, ugye?

   

  A feladat leírása az utolsó ellenőrzések eredményeivel és a JetBrains Academy eredménykijelzővel

  Képzelj el egy forgatókönyvet. Kiválasztottad a Python-t a JetBrains Akadémián, majd ott a Hangman projektet, és most a JetBrains IDE-ben találod magad, hogy megoldd az egyik kódolási feladatot. Már néhány feladatot megoldottál, a legutóbbi kísérleted viszont compliation error-al elszáll (lásd az alábbi képernyőképet). Ne aggódj, ha ekkor pl. hirtelen szünetet szeretnél tartani. A plugin új funkciójával az aktuális feladat utolsó ellenőrzési eredménye megjelenik a Task Description ablakban, még az IDE újraindítása és a projekt újbóli megnyitása után is:

   

  Ez azt jelenti, hogy visszatérhetsz ahhoz a feladathoz, ahol abbahagytad.

   

  Szeretnéd megnézni a korábban befejezett feladatokat és azok eredményeit? Nem probléma, mert ebben a kiadásban új Submissions fület adtak hozzá a JetBrains Academy kódolási feladatokhoz:

   

  Válassz egy korábbi állapotot a listából, hogy összehasonlíthasd azt a jelenlegi megoldásoddal:

   

  IntelliJ IDEA Edu és PyCharm Edu 2020.1.2

  A PyCharm Edu és az IntelliJ IDEA Edu 2020.1.2 verziója egyesíti a PyСharm és az IntelliJ IDEA legújabb javításait és a v3.8 legújabb plugin-frissítéseit. Töltsd le az plug-int a weboldalon, vagy a Toolbox App-on keresztül, vagy snap package-ként Ubuntu-hoz.

  Regisztrálj a JetBrains Akadémián, ha még nem tetted volna meg! Jó tanulást kívánunk!