Megjelent a Cinema 4D S22

  A csak előfizetéssel elérhető program, javított az UV munkafolyamaton és a viewport teljesítményén is.

  C4D_S22_FullVersion.jpg

   

  A Maxon, a professzionális 3D modellezés, animáció és rendering szoftvermegoldások fejlesztője bejelentette a Cinema 4D Subscription Release 22-t (S22). A Maxon 3D alkalmazásának következő generációja és egyben az első előfizetés-alapú kiadás korai hozzáférést biztosít az ügyfelek számára. Ez jelentős előrelépés teljesítmény és interaktivitás szempontjából, ideértve az UV unwrapping és szerkesztési eszközöket, a továbbfejlesztett kiválasztási és modellező eszköz funkcionalitást, a szervezeti licenszmenedzsmentet, vagy a frissített Metal támogatású szerkesztési előnézetet macOS-on. Ezenkívül a Maxon elősegítette a Cinema 4D pipeline kompatibilitását a GLTF exporttal, továbbfejlesztette a GoZ integrációját a ZBrush-al, valamint támogatja a node-alapú anyagokat az FBX-ben és a Cineware-ben. 

  A Cinema 4D S22 azonnal elérhető előfizetéses az ügyfelek számára. A Cinema 4D örök licensz birtokosok számára az új verzió valamikor idén később várható, amely magában foglalja majd az S22 szolgáltatásait, valamint további fejlesztéseket is.

  „Tavaly szeptemberben előfizetésen alapuló opciókat vezettünk be, így szignifikánsan alacsonyabb áron kínálhattunk professzionális 3D szoftvereket. Ez teszi lehetővé, hogy gyakoribb fejlesztéseket és javításokat szállítsunk előfizetéses ügyfeleinknek”- mondta Dave McGavran, a Maxon vezérigazgatója. „Az S22 az előfizetéses felhasználók számára korai hozzáférést biztosít a hatékony megoldásokhoz, mint például a már régóta kért UV-eszközök fejlesztése, vagy a nagy mennyiségű licenszet vásárló ügyfeleink számára a szervezeti licenszkezelés. És igen, ezekhez a funkciókhoz és még további újakhoz is az öröklicenszek birtokosai egy upgrade révén hozzájuthatnak, valamikor még ebben az évben.”

  Az S22 újdonságai:

  Új UV-munkafolyamat fejlesztés, továbbfejlesztett packing és automatikus UV-kezelés

  A továbbfejlesztett kiválasztási eszközök, a vizualizációs eszköztár és a progressive unwrapping munkafolyamat sokkal egyszerűbbé teszi az UV-térkép meghatározását, miközben az új tömörítési algoritmusok optimalizálják a textúra felbontását. Az Eskil Steenberg (Quel Solaar) által kifejlesztett új, automatikus UV-unwrapping lehetőség, amely a Ministry of Flat által engedélyezett technológián alapul, lehetővé teszi az alap unwrapping-et, mindezt minimális torzítással és átfedésekkel a bakeléshez és a textúrafestéshez.

   

   

  Továbbfejlesztett nézetablak

  A Cinema 4D új viewportja keretet biztosít a grafikus technológia lehető legjobb felhasználásához az elkövetkező években, többek között az Apple Metal teljes támogatásával. A felhasználók részletesebb 3D-s jeleneteket, jobb szűrést és több viewport esetén is kiemelkedő teljesítményt tapasztalnak.

   

   

  Pipeline fejlesztések - GTLF export, GoZ integráció, stb.

  A GLTF exportálás a felhasználók számára rugalmas és hatékony formátumot kínál a 3D animációk megosztásához az interneten és az AR alkalmazásokon belül, míg a GoZ integráció zökkenőmentes munkafolyamatot kínál a Pixologic Z-Brush készülékkel a fejlett szobrászathoz. 

   

  Cinema 4D S22_Features_GoZ Bridge_1.png

   

  A Nodal anyagok támogatása az FBX-en és a Cineware-en kiterjeszti a fejlett anyagok gyártási folyamatát.

   

   

  A modellező eszközök fejlesztései

   

  Cinema 4D S22_Features_Viewport Improvements_2_ColoredShadows.png

   

  A számos apró használhatósággal kapcsolatos fejlesztés mellett a modellező eszközök gyorsabbak és robusztusabbak, és az új központi architektúrának köszönhetően jobban megőrzik a 3D mesh tulajdonságait, például az UV-t és a vertex map-et.

   

   

  Szervezeti engedélyezési lehetőségek

  A mennyiségi licenszet vásárló ügyfelek kihasználhatják a MyMaxon ökoszisztémán belüli szervezeti fiókokat, hogy licenszeket rendeljenek egyes felhasználókhoz vagy csoportokhoz, összekapcsolva a lebegő licenszek rugalmasságát a Maxon szervereinek elérhetőségével és megbízhatóságával.

   

   

  A Cinema 4D S22 ajánlott rendszerkövetelménye:

  • Windows 10
  • Minimum macOS 10.13., de a legjobb teljesítményhez 10.15

  Magyar nyelvű termékleírás

  Ha további információra van szüksége, kérem keresse fel viszonteladóink egyikét, illetve ügyfélszolgálatunk is készségesen rendelkezésére áll!