Megérkezett az új SketchUp-frissítés!

  Az új frissítésnek köszönhetően többek között növelték a modellező eszközök működésének következetességét, a munkafolyamat hatékonyságát, és számos javítást is végeztek a programon belül.

  leadkep_sketchup.jpg

   

  A SketchUp építészeti szoftvert a Google kezdte el fejleszteni majd felvásárolta a Trimble. Rendkívül egyszerű használatának, hatékony eszköztárának köszönhetően rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert elsősorban magán, hobbi felhasználók körében. Most a SketchUp Studio tavaszi frissítése után, az alapszoftver is megújuláson esett át, melynek előnyeit már a felhasználók is élvezhetik. De lássuk milyen újdonságokat találhatunk az új verzióban:

  Az egyik legjelentősebb frissítés, hogy a modellező eszközök mostantól több funkciót kapnak. Például a SketchUp Move eszköze az új verzióban másoló eszközként is működik. 
  Ez az eszközmódosító egyfajta váltóként funkcionál, amiket egy gomb segítségével lehet be- és kikapcsolni. Ez kevesebb eszközt érintő nyomógomb-módosító interakciót, kiszámíthatóbb modellezési eredményeket és ezáltal hatékonyabb felhasználást jelent. A fejlesztők abban bíznak, hogy ezzel számos extra kattintástól és visszavonástól kímélik meg a felhasználókat. Az egyes eszközök részletes változásairól a linkre kattintva tájékozódhatunk.

  Emellett a SketchUp-ban történő modellezés során változik az „elülső” nézet tájolása. A program mostantól az újonnan megrajzolt modelleket úgy orientálja, hogy a front oldal felfelé nézzen. Ezáltal sokkal kevésbé valószínű, hogy az alaprajzokat rosszul illeszkedő elemekkel exportáljuk.

  Jelentős LayOut fejlesztéseket is találhatunk az új szoftverben. A SketchUp 2021.1-ben egy gyorsabb módszer áll rendelkezésünkre a nézetablak méretének beállításához. Egyszerűen beírhatjuk a kívánt méretarányt a SketchUp modell panel kamera fülére.

  A frissítés további részleteiről ide kattintva lehet tájékozódni.