Már elérhető az Adobe Photoshop Lightroom 3

  E jelentős kiadás jobb képminőséget, nagyobb teljesítményt és rugalmasabb munkafolyamat kínál a fényképészek számára.

  SAN JOSÉ (Kalifornia) – 2010. június 8. – Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) a mai napon bejelentette, hogy már elérhető a Windows® és Macintosh rendszereken futó Adobe® Photoshop® Lightroom® 3 szoftver, a digitális fényképészeti munkafolyamathoz kapcsolódó alapvető megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a fényképészek rövid idő alatt, egyetlen alkalmazás segítségével rendezhessék, javíthassák és mutassák be fotóikat. Az első ízben 2009 októberében nyilvános bétaverzióként kiadott Lightroom 3 végső verziója teljesen áttervezett, az egyre növekvő képtárakat könnyebben kezelő teljesítményarchitektúrára épül és a lehető legjobb képminőség elérése érdekében páratlan, zajcsökkentő és élesítő eszközökkel rendelkező feldolgozó motorral rendelkezik. A 64 bites környezetekkel kompatibilis Lightroom 3 olyan új szolgáltatásokat kínál, amelyek optimalizálják a munkafolyamatokat és lehetővé teszik a képek kreatív megosztását, beleértve a DSLR videofájlok és egyes fényképezőgépek számítógép-vezérelt sorozatfelvételeinek támogatását.

   

  „A Lightroom 3 nyilvános bétaverzióját több mint 600 000 példányban töltötték le. Rendkívül sok értékes visszajelzést kaptunk a hivatásos és a tapasztalt amatőr fényképészek lelkes közösségétől” – mondta Kevin Connor, az Adobe professzionális digitális képfeldolgozási termékekért felelős alelnöke. „Az ügyfeleinkkel folytatott nyílt párbeszéd lehetővé tette a Lightroom továbbfejlesztését, és azt, hogy biztosíthassuk számukra a kiváló minőségű képek létrehozásához szükséges lehető legjobb eszközöket. Örömmel látjuk, hogy sokan várják türelmetlenül a végső verziót, hogy végre kihasználhassák azon új szolgáltatások előnyeit, amelynek fejlesztésében maguk is részt vettek.”

  A Lightroom 3 új szolgáltatásait a nyilvános bétaverzió tökéletesítette

  A rendkívüli gyorsaság és a rövidebb válaszidő érdekében az alapjaitól újjáépített Lightroom 3 minden részletében a gördülékeny felhasználói élményt kívánja biztosítani a fényképészeknek. A képek szinte azonnal betöltődnek, az importálás áttervezése intuitívabb élményt nyújt, a hozzáadott előnézetek és az alapértelmezett értékek kiválasztásának lehetősége pedig lehetővé teszi a felhasználók számára a képek gyors rendezését és keresését. A fényképészek változó munkafolyamatainak gördülékenységét és támogatását a Lightroom 3 a DSLR videofájlok importálásával és kezelésével, valamint egyes Nikon és Canon fényképezőgépek számítógép-vezérelt felvételeinek támogatásával biztosítja a felhasználók számára.

  Új, modern fényképészeti eszközök segítik a fényképészeket abban, hogy a legjobbat hozhassák ki képeikből. Az egyedülálló világosság- és színzajcsökkentő eszközök teszik lehetővé tisztább képek létrehozását a magas ISO értékű vagy alulexponált képekből, úgy, hogy közben nem vesznek el a részletek. A várva várt automatikus objektívkorrekció szolgáltatás drámai módon javítja az objektívekkel elérhető eredményeket, mivel lehetővé teszi a felhasználóknak olyan profilok alkalmazását, amelyek kijavítják azokat a nem kívánt térbeli torzulásokat, színeltéréseket és a szélek sötétedését okozó hatásokat, amelyek a legtöbb objektív esetén előfordulnak. A felhasználók mostantól egy kiegyenesítő eszközzel javíthatnak a függőleges és a vízszintes perspektíván; további, előre beállított lehetőségek közül válogathatnak különböző fényképészeti beállítási stílusok alkalmazásához, valamint három, modern vinyettastílussal és egy szemcsézettséget biztosító eszközzel adhatnak természetesebb színezetet a képeknek.

  A Lightroom 3 kibővíti a képek bemutatásának lehetőségeit

  A kiadás továbbfejlesztett kimeneti lehetőségeket kínál, például a gyűjtemények online megosztóoldalakon való közzétételét. A Flickr® felhasználók egyetlen kattintással szinkronizálhatják felhasználói fiókjukat a Lightroom szoftverrel, illetve további online fényképmegosztó-oldalak hozzáadása is lehetséges harmadik féltől származó beépülő modulok segítségével. A személyre szabható nyomtatási elrendezések kifinomultabban vezérelhetővé teszik a végső képek megjelenítését, a szöveg, a méret, a hely és a stílus módosítását lehetővé tevő új vízjelezési szolgáltatásokkal pedig a hivatásos és az amatőr fényképészek a képeket márkajelzéssel láthatják el. A Lightroom 3 alkalmazással a látványos diavetítések videofájlként szintén exportálhatók, amelyhez hang és címképernyő hozzáadása is lehetséges.

  Elérhetőség

  A Windows és Macintosh rendszereken egyaránt futó Adobe Photoshop Lightroom 3 hamarosan kapható lesz a kiskereskedőknél.

  Javasolt rendszerkövetelmények

  Macintosh OS X 10.5, 10.6 operációs rendszer esetén Intel®-alapú processzor, illetve Microsoft® Windows® 7, Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate, Enterprise vagy Windows XP Service Pack 3 rendszerek esetén Intel® Pentium® 4 processzor, 2 GB RAM és 1024x768 képernyőfelbontás.

  A termék és a frissítések árairól további információt itt talál.

  Az Adobe Photoshop Lightroom DEMO verziói innen tölthetők le:

  WIN

  MAC