Magyar siker a Google fotópályázatán

Halász Dániel skóciai sorozata 3500 pályamű közül lett az első a Google és a londoni Saatchi kortárs galéria közös pályázatán.

Halász Dániel nyerte a Google és a Saatchi kortárs művészeti galéria közös fotópályázatán, így képeit nem csak a londoni galériában állítják ki, de az IGoogle témá közt is elérhető lesz. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem negyedik évfolyamos hallgatója Skóciában készült, Camp 165 Watten című fotósorozatával nyert a pályázaton, amely több mint 3500 pályamű közül nyert végül.

A fotópályázatra egyébként 82 különböző országból érkeztek képek, és 170 ezernél is többen vettek részt a közönségszavazáson, amellyel eldőlt, hogy ki került az első hat közé. A végső sorrendről pedig egy híres fotósokból és művészettörténészekből álló hatfős zsűri döntött.

„Sokat kutattam a helyről, mielőtt elkezdtem volna fotózni, mivel a táj történetére akartam koncentrálni”-nyilatkozta Halász. A képek egyébként egy egykori második világháborús fogolytábor helyén készültek, ahol magas rangú náci tiszteket őriztek a világháború utolsó éveiben. Halász szerint a képek így arra figyelmeztetnek, hogy milyen sok gyűlölet van még a világban.

A Google pályázatának első 36 helyezettjéből készült IGoogle-téma, amelyek között a szájt felhasználója verseny honlapján válogathatnak.

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Fotópályázat

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram