Kreatív Webvideó Konferencia 2009

Kinek és miért éri meg a videós tartalomkészítés? Milyen az ideális webvideós reklám és hogyan kell magas nézettségű videókat készíteni? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol a Kreatív webvideó-konferenciája.

Az utóbbi három-négy évben a szövegek mellett egyre több online médiacég kezdett mozgóképes tartalomgyártásba. Külön videós stábot állított fel az Index, az Origo, a HVG, és a legtöbb nagy online médiacég is egyre több multimédiás tartalmat készít vagy vesz át a speciálisan mozgóképes tartalomgyártásra szakosodott portálokról és a videómegosztókon közölt tartalmakból.

Mivel a mozgóképes tartalomgyártás nem olcsó a legtöbb médiacég egyelőre kísérletezik a műfajjal, vagyis keresi a megtérülés útjait. Egyáltalán nem egyértelmű ugyanis, hogy milyen hirdetési modellt érdemes használni ennél a tartalomtípusnál. Vannak kísérletek arra, hogy a videók elején/végén a hagyományos reklámszpothoz hasonlító reklámok jelenjenek meg, azt is többen használják, hogy a videólejátszó környezetében helyeznek el klasszikus online hirdetéseket.

Az üzleti modellen kívül a tartalomgyártás műfaji sajátosságai sem egyértelműek. Vannak cégek, ahol a tévés műsorkészítés mintái szerint készülnek a webre szánt videók, vannak akik a szabadabb, amatőr videókhoz jobban hasonlító filmekben bíznak.

A Kreatív kommunikációs magazin és a hozzá tartozó portál által szervezett Webvideó-konferencia a fenti kérdésekre fog választ adni. A 2009. június 11-i konferencián többek között az előadók áttekintik a webvideó térnyerésének folyamatát, kiderül az internetezők mennyire szoktak rá a mozgóképre és mennyire igénylik az ilyen jellegű tartalmakat. Az Internet Advertising Bureau (IAB) Magyarország a rendezvényen jelenti be hivatalosan, mely internetes reklámtípusokat érdemes használni videós tartalmak esetében. A konferencián jelen lesznek a legnagyobb hazai online és klasszikus médiacégek képviselői beszámolnak eddigi webvideós üzleti és szerkesztőségi tapasztalataikról. Egy beszélgetés keretében szó lesz a televíziók webes megjelenésének lehetőségeiről is.

Nemcsak a médiacégek webvideós tapasztalatairól szól a konferencia, hanem arról is, hogyan használhatja a mozgóképes internetes tartalomgyártást egy márka, egy nagy hirdető. Az erről szóló előadásban márkázott videóblogok, a márkázott webre készített rövidfilmek és a vírusreklámok hatékonyságáról, használhatóságáról lesz szó.

A konferencián Kocziszky Attila, a Trans-Europe Kft. Flash Media Server szakértője is előadást tart.

További információ a konferenciáról itt !

Várjuk Olvasóink véleményét a Fórumba!

Forrás:
Kreatív

Figyelem! A tartalom legalább 2 éve nem frissült! Előfordulhat, hogy a képek nem megfelelően jelennek meg.

Copyright © 2023 Trans-Europe Zrt. Minden jog fenntartva.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram