Könnyítsd meg a tanulást és a tanítást a Wacommal!

  A Wacom tábláival a tanárok innovatív módon adhatják át a tudást, a diákok pedig könnyebben tudnak tanulni.

  Wacom1.jpeg

   

  A Wacom táblái PC-hez, vagy laptophoz csatlakoztatva lehetővé teszik a tanárok számára, hogy izgalmas, érdekes és valóban hasznos órákat tartsanak, így javítva a diákok teljesítményét. A Wacom táblák az általános- és középiskolák, valamint az egyetemek számára is ideális választásnak mondhatók.

  Miért is jó Wacom táblát használni az iskolákban?

  Amellett, hogy így az iskolák nagy mértékben csökkenthetik a papírfelhasználást, így is segítve a környezet védelmét, számos egyéb előnyről beszélhetünk még. Ilyen például, hogy a tabletek nagyon könnyen hordozhatók, valamint egyszerűen csatlakoztathatók más digitális eszközökhöz, például kivetítőkhöz, laptopokhoz, számítógépekhez.

   

  Wacom2.png

   

  Miért érdemes a tanároknak Wacom táblát használniuk?

  A Wacom táblák használata lehetővé teszi a tanárok számára, hogy az óra nagyobb részében az osztály felé fordulva tanítsanak, így növelve a tudás átadásának hatékonyságát. Emellett könnyebben el tudják magyarázni az egyes fogalmakat, összefüggéseket különböző ábrák, vagy animációk használatával.

  Az oktatóknak amiatt sem kell aggódniuk, hogy a Wacom táblák csak egyetlen szoftverrel kompatibilisak, mivel több fajta szoftver és tanuláskezelő rendszer is rendelkezésre áll, így a tanárok könnyen megtalálhatják a számukra legjobb választást.
  Továbbá a dolgozatok osztályozásának ideje is lerövidül, valamint a dolgozatok kiosztása helyett a tanárok pár gombnyomással megoszthatják a tanulókkal az eredményeket.

   

  Miért érdemes a tanulóknak Wacom táblát használniuk?

  A diákok könnyebben megérthetik a tananyagot ábrák, grafikák, animációk segítségével, ezen felül fejlődik a vizuális kommunikációs, valamint a projektalapú tanulás készsége.

  Ezen felül a diákok könnyen hozzáférhetnek az órák anyagaihoz, így, ha valamilyen okból ki is hagytak egyet, azt könnyebben tudják pótolni, mint a hagyományos oktatási rendszerben. A pótlást segíti továbbá, hogy a tanulók látják, hogy a tanár hogyan haladt a tananyaggal az órán, így visszanézhetik azt, ha utólag kérdésük merülne fel.

  Egy további előny, hogy például a betegség miatt otthon maradt gyerekek is könnyedén bekapcsolódhassanak egy órába.

  Továbbá, ha bizonyos diákoknak problémája van a tananyag egy bizonyos részével, a Wacom táblák segítségével a tanárok könnyebben tudják korrepetálni ezeket a tanulókat, mivel nincs szükség arra, hogy minden tanuló egy helyen legyen, a felzárkóztatás megoldható otthonról is.

   

  Wacom3.jpg

   

  Számos Wacom tábla segíti az iskolai oktatást, ilyen például a Wacom One is, melyet használva tanárok és diákok is könnyebben vehetik az oktatásban felmerülő akadályokat.